Президентът Петър Стоянов (1997-2002) заяви пред Би Ти Ви, че

...
Президентът Петър Стоянов (1997-2002) заяви пред Би Ти Ви, че
Коментари Харесай

"Обединени патриоти" могат да помогнат в отношенията с Турция, смята Петър Стоянов

Президентът Петър Стоянов (1997-2002) съобщи пред Би Ти Ви, че " парадоксално " Обединени патриоти " могат да оказват помощ " в бъдещите връзки на България с Турция. Като образец той даде държанието на Стефан Стамболов по време на мандата му като министър ръководител в края на 19 век, когато се сближил доста със султана на Османската империя, макар че бил едно от лицата на освободителното придвижване в страната. По думите му съдружният сътрудник на ГЕРБ може да помогне с някои ексцентрични решения, само че не уточни какви тъкмо.

Стоянов добави, че Турция постоянно би трябвало да бъде в центъра на българската дипломация. Според него няма по какъв начин да имаш за комшия толкоз мощна стопански и военно страна и да не се опитваш да си в непрекъснати положителни връзки с нея.

Той акцентира, че страстите от историческото минало сред България и Турция не би трябвало да участват при диалозите на високо равнище сред водачите. Петър Стоянов добави, че никой от българите няма да не помни творбите на " дядо Вазов ", само че времената към този момент се трансформират.

Президентът Стоянов сподели още, че не би трябвало да се обръща толкоз огромно внимание на публикациите в непознати медии от последните седмици, в които се показва, че България стартира своето председателство на Съвета на Европейски Съюз обхваната от корупция.

" Никакво значение няма какво написа в тези вестници. Ако мислим, че нямаме корупция и проблеми със правосъдната система, значи страдаме от огромен проблем ", съобщи Стоянов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР