Президентът Педро Кастильо е бил арестуван от властите, съобщи Mercopress. Главният

...
Президентът Педро Кастильо е бил арестуван от властите, съобщи Mercopress.
Главният
Коментари Харесай

Задържаха президента на Перу

Президентът Педро Кастильо е бил задържан от управляващите , заяви Mercopress.

Главният прокурор Даниел Сория към този момент е подал наказателна тъжба против Кастильо за оповестеното от него преди този момент разформироване на Народното събрание.  

Докато това се случва, Конгресът гласоподава на изключителна сесия освобождението на досегашния президент на републиката. То беше утвърдено със 101 гласа " за ".  Имаше въздържали се и гласове срещу.

Припомняме, че това се случва, откакто по-рано през днешния ден Кастильо разпусна Конгреса и разгласи изключително състояние .
 Президентът на Перу разпусна Конгреса и разгласи изключително състояние
Президентът на Перу разпусна Конгреса и разгласи изключително състояние

Обвини съперниците си в подриване на народна власт и наложи полицейски час

Кастильо, който бе изправен пред импийчмънт в Конгреса, сътвори " изключително държавно управление ", разгласи реорганизацията на държавното министерство, Националния съвет по правораздаването, правосъдната власт и Конституционния арбитражен съд и наложи полицейски час .

След известието избухнаха митинги в столицата на страната Лима.

Конгресът на Перу трябваше да разиска импийчмънта на Кастильо през днешния ден и президентът трябваше да се обърне към законодателите и да отговори на обвиняванията в корупция и " морална некадърност ".

Разсъждавайки върху обвиняванията против него, Кастильо упрекна съперниците си в опити да " взривят демокрацията и да подценен правото на избор на нашите хора ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР