Президентът отправи предпразнично послание. В навечерието на 24 май държавният

...
Президентът отправи предпразнично послание. В навечерието на 24 май държавният
Коментари Харесай

Радев отличи изтъкнати българи: България може да е просперираща, ако уважава хората на духа

Президентът насочи предпразнично обръщение. В навечерието на 24 май президентът отличи изтъкнати българи, пионери на духа. Всеки от тях е образец в своето занятие, съобщи Румен Радев. Те са част от научната и духовна мощност на България, по думите му, написа.

Днешната гала е израз на дълбоката благодарност на нашето общество за вашият професионализъм и отдаденост на възхода на България, акцентира президентът. По думите му приносът на отличените към науката през днешния ден е високо скъп освен у нас, само че и в чужбина от международната научна общественост.

Вярвам, че образецът за вашето креативно търсене и порив продължава да увлича ваши нови почитатели и последователи, сподели още президентът Радев. Нека имаме повече събития като днешното в символ на благодарност към нашите учени, пожела си още той. Стремежът на България да бъде просперираща и съвременна страна може да бъде реализиран единствено с почитание, благодарност към хората на науката и духа и към тяхната активност, акцентира президентът.

Академик Никола Съботинов благодари за уважението и признанието и акцентира какъв брой богата е нашата просвета. Тези награди давали религия на научната общественост, че страната мисли за науката. За изключително значимите му заслуги за развиването на математическата просвета и информатиката президентът отличи с медал " Св. св. Кирил и Методий " огърлие акад. Иван Попчев.

Акад. Никола Съботинов бе почетен с медал " Св. св. Кирил и Методий " огърлие за изключително значимите му заслуги в региона на науката.С медал " Стара планина " - първа степен президентът удостои проф. Цочо Бояджиев за изключителния му принос в региона на науката и културата.Проф. доктор Петко Салчев бе отличен с медал " Св. св. Кирил и Методий " - огърлие за изключителните му заслуги за развиването на системата на опазването на здравето в България.

За изключително значимите й заслуги за развиването на историческата просвета проф. Милияна Каймакамова бе удостоена с медал " Св. св. Кирил и Методий " - огърлие, а проф. Стоян Караиванов бе отличен с медал " Св св. Кирил и Методий " - огърлие за изключително значимите му заслуги за развиването на музикалното изкуство и културата.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР