Президентът общо взето казва на ГЕРБ вие ни хвърляте прах

...
Президентът общо взето казва на ГЕРБ вие ни хвърляте прах
Коментари Харесай

Журналист: Нинова би могла да подкрепи ГЕРБ в замяна на няколко общини на местните избори

Президентът общо взето споделя на ГЕРБ „ вие ни хвърляте прахуляк в очите, това не го искахте когато можехте да го извършите “.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria журналистът и политически анализатор Ружа Райчева във връзка изказването на ГЕРБ и поддръжката от Движение за права и свободи за премахване на основния прокурор Иван Гешев.

Явно ГЕРБ и Движение за права и свободи са подготвени да жертват доста, през вчерашния ден невиждани неща се чуха. Това най-много се дължи на това извънредно неразбирателство с атентата и безумните медийни известия, които се завъртяха. Но не е единствено това. Това е и знак към ПП-ДБ, че не е затворена към тях вратата. Това е следващата стръв към тях, различен е въпросът, че те към този момент не мислят, че могат нещо да създадат дружно. Мисля, че тази врата дефинитивно се затвори. Но това е метод статуквото показва, че това не е статукво. Това е силата на Борисов – да им изземе тематиката. Освен, че ги надиграва, обърква и всява ужас, което прави ловко от самото начало.

Като видяхме по какъв начин беше номиниран претендентът за министър-председател горе долу знаехме и како да чакаме при консултациите с ГЕРБ, сподели Иван Ченчев от Българска социалистическа партия . До тук нищо ново, нямаше нито едно обществено предложение в програмата, показана от госпожа Габриел, което на нас не ни харесва. Беше изтъкнато, че в програмата са целите на Мария Габриел, а не на ГЕРБ. Ние считаме, че не може да има цели на един човек в тази обстановка. Трябва да има цели на партиите, които вероятно биха подкрепили държавно управление. В този смисъл желаеме да има вътре едно необятно ветрило от обществен пакет ограничения. Българска социалистическа партия неведнъж е желала оставката на Иван Гешев, само че е това е главният приоритет. Българска социалистическа партия няма да поддържа държавно управление непременно, добави той.

Според Райчева, Българска социалистическа партия несъмнено има доста основна роля. Вчера в Народното събрание чух доста упорити клюки, че Нинова договаря с Борисов за общественото министерство, за земеделието, че желае стопанската система, само че той не е склонен. Същевременно други източници ми споделиха, че няма такова нещо и че Нинова не желае, тъй като това е самоубийство. Тук просто става дума за плюсове и минуси – кое ще им излезе по-скъпо на Борисов и Нинова – тъй като и за Борисов не е добре да се коалира с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Политическа партия и Демократична България ще завоюват доста от това нещо, тъй като ще се сплоти против тях блокът, който те чакат – хартиената коалиция, Магниткси... Ще има против кого да приказват за локалните избори. Но за ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи може да е значимо това като подготовка за локалните избори. Това са спекулации, само че може и да има съгласие за дадени общини, тъй като Българска социалистическа партия на последващи локални избори ще загуби доста от локалната си власт. А в случай че са в ръководството може да има едно кимване към Нинова, че ще й оставят нещо. Доколкото познавам Нинова и от това, което съм виждала от нея, тя би мола да го направи това и да се извърти, тъй като беше в коалиция с Политическа партия и Демократична България, с които е извънредно надалеч идеалистически.

Борисов отхвърляше да бъде пришит към Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, само че ето, че седмица по-късно виждаме някакви индикации. По-вероятни са нови избори, тъй като е доста мъчно това, което те се пробват да извъртят и не е ясно по какъв начин ще реагират електоратите.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР