Президентът обаче не пожела да каже дали двамата са разговаряли.

...
Президентът обаче не пожела да каже дали двамата са разговаряли.
Коментари Харесай

Вероятно имам много добри отношения с Ким, каза Тръмп

Президентът обаче не пожела да каже дали двамата са разговаряли.

За нито един настоящ президент на Съединените щати не е известно да е разговарял с водач на Северна Корея. Двете страни още са в положение на война и нямат дипломатически връзки, защото Корейската война завършва през 1953 година без кротичък контракт, означи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

"Вероятно имам доста положителни връзки с Ким Чен-ун ", съобщи Тръмп в изявление за в. "Уолстрийт джърнъл ". Запитан дали е разговарял с Ким, Тръмп отговори уклончиво: "Няма да кажа дали съм, или не съм. Просто не желая да разясня ".

Президентът даде това изявление, откакто двете Кореи организираха първите си договаряния от две години насам и Пхенян се съгласи да взе участие идващия месец на Зимните олимпийски игри в Южна Корея.

Тръмп си приписа заслугите за възобновения междукорейски разговор и сподели, че Северна Корея е усетила натиска от предвожданата от Съединени американски щати акция по налагане на наказания поради нуклеарната и ракетната й стратегия.

Тръмп и Ким поддържаха войнствена изразителност и си размениха обиди през миналата година, през която Северна Корея форсира тестванията на оръжия и наподобява на прага на това да се снабди с ракета с нуклеарна бойна глава, която може да удари континенталната част на Съединени американски щати.

Американският президент назова Ким "Човекът ракета ", тръгнал на "самоубийствена задача ", а севернокорейският водач назова 71-годишния Тръмп "умопобъркано американско изкуфяло старче ".

В новогодишното си послание предходната седмица Ким сподели, че има "ядрен бутон ", който може да изстреля ракети на всички места в Съединени американски щати, а Тръмп отговори, че има доста по-голям и по-мощен "ядрен бутон ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР