Президентът ни посрещна агресивно. На репликата му: Три пъти ви

...
Президентът ни посрещна агресивно. На репликата му: Три пъти ви
Коментари Харесай

Нинова роптае срещу Радев: Посрещна ни агресивно!

Президентът ни посрещна нападателно. На репликата му: Три пъти ви връчвам мандата, и три пъти не го реализирахте, замълчах. Той два пъти ни връчи мандата. Това сподели в предаването " Офанзива " по NOVA NEWS водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
 
Според нея имало съществени разлики, сред които политиките, които те водели и президента. Едното разграничение било за F-16. " За нас през този интервал парите би трябвало да се дадат за обществени действия ", счита Нинова. Второто разграничение било във връзка с бюджета. Българска социалистическа партия желали служебния кабинет да внесе бюджет, а президентът не желал. Този бюджет към този момент не бил настоящ, инфлацията изяла това, което било обезпечено.
 
" С първия мандат няма да стане кабинет – ГЕРБ не получава поддръжка. От спорните сигнали на Политическа партия започваме да губим ориентировка. Вторият мандат търси поддръжка на ГЕРБ, които до през вчерашния ден назоваха " Мафия " – безразсъдно е. Объркани мисли на комплицирани хора ". " Не работим под ултиматум и със закани. Не отдръпваме закона за промени в ИК и връщане на хартиената бюлетина, явно диалогът е завършен. Те не желаят да беседват с нас за поддръжка за втория мандат ", изясни тя.
 
" Продължаваме промяната " и " Демократична България " не могат да ме разочароват, осем месеца сме били в общо ръководство, само че ме изненадаха, че толкоз бързо се самозачеркнаха. Социалната партия " Продължаваме промяната ", която се кичише с триумфите на държавното управление, дума няма за обществената сфера.
 
В комисията по обществена политика хората от Политическа партия предложили да не се гласоподават обществените помощи за деца. " Много бързо всичко се концентрира в тези машини и флашки ", счита Нинова. За Политическа партия тя сподели: Объркани мисли на комплицирани хора..
 
Запитана, в случай че получат мандата за сформиране на кабинет, тя съобщи: " Ще се опитаме да създадем държавно управление, не сме водили диалог, в това число и на консултациите. Няма да подкрепим първи мандат на ГЕРБ или трети на Движение за права и свободи или на " Възраждане ". Различни са опциите, дано изчакаме ", сподели Нинова и отхвърли да гадае по какъв начин би реагирала Българска социалистическа партия при връчване на третия мандат на друга партия.
 
" Най-добрият вид е да дадеш право на избор ", сподели тя във връзка връщането на хартиената бюлетина. " Изненадващо е, че демократични партии лимитират правото на избор. Нашите оферти са за смесено гласоподаване. Диалогът би трябвало да стане в зала. Демократичните, модерните партии желаят да нарушим законите на страната. Приет на второ четене в комисия закон, не може да бъде изтеглен. Изтеглянето на закона е незаконно ", разяснява Нинова настояването измененията в изборния кодекс да бъдат изтеглени.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР