Президентът не спазва куп закони и конституцията на държавата и

...
Президентът не спазва куп закони и конституцията на държавата и
Коментари Харесай

Плевнелиев: Радев не спазва закона

Президентът не съблюдава куп закони и конституцията на страната и протестиращите, които споделят: желаеме господство на правото, нямат нищо срещу неговите дейности. Затова няма да успее. Създателите на мутрите са в президентството. Това са някогашни сътрудници на Държавна сигурност. Това съобщи президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) пред Bulgaria ON AIR.
Трябва уверените демократи в България да се активизират и да създадат своето умно решение. Ако бяхме същински демократи, в случай че имаше политически хайлайф, в случай че партиите имаха вяра във върховенството на правото, то тогава има подадена ръка, в това число от протестиращите. Искаме смяна на системата, окей, има смяна в конституцията. Системата не работи, значи дайте да променим конституцията. Въпросът е желаеме ли и по кое време желаеме тази смяна. Смятам, че Радев, който пред очите ни не съблюдава конституцията има още по-малко моралното право да приказва за конституция. Той няма морално право да желае оставките на Народно събрание и кабинета, той е нелегитимен, тъй като не съблюдава върховенството на закона. Радев е НЕпрезидент. Кажете какво е решението. Ако има най-малко мъничко разсъдък, политическа воля, в случай че в действителност желанието за смяна на системата е налице, би трябвало да е облечено в решение, а освен в митинг, разяснява Плевнелиев. Ако споделят А - желаеме смяна, то би трябвало да пристигна и Б - ето по какъв начин. Ние трайно за жалост сме се запокитили към казахските степи, а не към Европа. Нека всички партии да кажат да, ГЕРБ има положителното желание, да кажат, да, ние предлагаме една база, дайте да забележим всички хрумвания, ето тук липсва президентът, акцентира Плевнелиев.
 Р. Петков: Неадекватността на нашия държавен глава ни носи вреди Р. Петков: Неадекватността на нашия държавен глава ни носи вреди
Европа би трябвало да си даде сметка има ли ресурса, тежестта и престижа, като един от трите стълба за битка с терора, да сплоти напъните...
Важно е президентът да каже дайте да съберем всички и протестиращите и непротестиращите, партии, профсъюзи, работодатели, всички на една маса, да забележим по какъв начин да създадем по-добра конституцията и системата да върви напред, сподели Плевнелиев. Извънредните избори не са решение. Тогава – 2013 година по 50 000-60 000 бяха на улицата, в този момент са 600-1000. Не е обикновено да не даваме решения. Сега са нужни решения, президентът Радев не е част от решението. Затова ГЕРБ споделя може би решението е Велико народно събрание, с цел да променим системата, да имаме нова конституция. Едно Велико народно събрание почиства всичко на ново, това е рестарт, в случай че го желаете, заповядайте. Извънредни избори значи трайна неустойчивост в страната, а стопанската система е в сложна обстановка. Мъдрото щеше да е президентът да се държи като балансьор в сложен миг, а не като център нападател на опозицията, сподели Плевнелиев.
Днес никой не се доверява на президента Радев, той провежда бунт, той няма право да желае оставки. Защо протестиращите поддържат нелегално настоящия президент, в случай, че желаят господство на закона, попита Плевнелиев.
Липсва президентът, който да успокои нацията. Възможно ли е президентът да излезе и да каже мутри вън, допустимо ли е министър председателят да си тръгне? Няма по какъв начин да стане. Само по тази причина, че Радев работи по този нахален и противозаконен метод, обстановката е сложна. Единственото решение е Народното събрание да се държи отговорно и да се одобри закона за бюджета, акцентира Плевнелиев.
Не, машините не са панацея за изборите. Да, дано да има машинно гласоподаване, само че да има и гласоподаване с бюлетини. Големите безобразия се случват в главата на хората – по тази причина, че има доста ниско доверие. Последните избори бяха почтени, никой не ги оспори – европейски, парламентарни и локални. Не би трябвало да има предварителни избори, тъй като печелят популистите, означи Плевнелиев.
 Плевнелиев: Армията да не се употребява за предизборни цели, неприемливо е политизиране на КСНС Плевнелиев: Армията да не се употребява за предизборни цели, неприемливо е политизиране на КСНС
" Армията да не се употребява за предизборни цели, а политическите сили да се концентрират върху смислените си послания към гласоподавателите "....
Според него, Велико Народно заседание е доста сложен инструмент и деликатно би трябвало да се пипа там. Всички публични фактори, в това число президент, държавно управление, политически сили всички да седнат на масата и да се държат като виновни политици и европейци. Ако желаят техният митинг да успее, те би трябвало да дадат и решение. Когато ГЕРБ изкараха своята конституция, извади и ти твоята. Опасно е да тръгнем към Велико народно събрание в случай че няма публичен консенсус каква би трябвало да е новата конституция. Най-голямата заплаха за България е да тръгнем към президентска република. От Слави Трифонов до Георги Първанов и Българска социалистическа партия, до Румен Радев, те основават предпоставките за дебата за президентска република, „ тъй като би трябвало да съсипем престижа на Народно събрание, вижте тъй като то не работи, един тип, би трябвало да го махнем ”. Това е лелеяна от Путин президентска република. Слагате един президент и това е, само че това убива демокрацията, сподели още Плевнелиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР