Президентът не желае да съдейства да има правителство. Това заяви

...
Президентът не желае да съдейства да има правителство. Това заяви
Коментари Харесай

Нинова: Президентът не желае да съдейства да има правителство

Президентът не желае да спомага да има държавно управление. Това съобщи от Хасково водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Мисля, че може да има постоянно държавно управление. Но за мен шокираща е разграничителната линия сред президента и партиите. Днешните съвещания с " Демократична България " бяха повече от остри, повече от нападателни. Отношението на президента към партиите, които го издигнахме и подкрепихме, към този момент е показателно във война – и с нас, и с Политическа партия, и с Демократична България. Това не е добре за страната. Президентът внася експанзия и разграничителни линии ", сподели Нинова.

По думите ѝ отговорността е пред всички партии да намерят пътя към постоянно държавно управление и работещ парламент. Според Корнелия Нинова противоположното е придвижване към президентска република с големи стъпки.

" Президентът обвързва даването на третия мандат с дата за изборите. Той предопределя занапред, че няма да има държавно управление, което не е негова работа. Негова работа е да връчва мандати. Той не желае да спомага да има държавно управление ", разяснява Нинова.

Тя добави, че в случай че от Българска социалистическа партия получат мандата ще създадат всичко допустимо да има държавно управление.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР