Президентът назначи бригаден генерал Явор Матеев като генерал-майор за командир

...
Президентът назначи бригаден генерал Явор Матеев като генерал-майор за командир
Коментари Харесай

Фрогоко: Кой и как избира началника на училището за летци в Долна Митрополия?

Президентът назначи бригаден военачалник Явор Матеев като генерал-майор за пълководец на новосъздаденото Съвместното командване на специфичните интервенции. Все още няма информация какво става с назначението на шеф на Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски ”, което, съгласно решението на Народното събрание, би трябвало да действа от 1 януари 2020 година
Интересно е дали политическото управление ще се съгласи с позицията на Командването на Военновъздушни сили или ще предложи друга кандидатура.

Източници на уеб страницата подсказват, че министърът на защитата Красимир Каракачанов и шефовете в Министерството на защитата имат своя кандидатура за шеф на военноавиационнто учебно заведение. Но тя не е тази, зад която застава командирът на Военновъздушни сили. И която е подкрепена още от началника на защитата военачалник Андрей Боцев и командирите на Сухопътни войски и Военноморски сили. Президентът Радев също е изказал мнение в поддръжка на претендента, препоръчан от ген. Цанко Стойков.

Защо е цялото това забавяне и цялата драма към тази кандидатура? Нашите специалисти ни подсказват, че всичко се забавя с оглед идното голямо строителство в Долна Митрополия, което е обвързвано с облаги и вземането на проценти. Това е повода министерството на защитата да предлага собствен човек, който да играе по свирката на Каракачанов и с цел да се завъртят избрани печеливши схеми, изясняват източниците ни от военното министерство.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР