Президентът на Южна Корея Юн Сук Йeл нареди на военните

...
Президентът на Южна Корея Юн Сук Йeл нареди на военните
Коментари Харесай

Президентът на Южна Корея постави армията в готовност за провокации от Севера

Президентът на Южна Корея Юн Сук Йeл подреди на военните да отвърнат " бързо и строго " при положение на провокация от страна на Северна Корея, оповестява " Ройтерс ".

Заповедта идва на фона на опасенията, че Северът може да извърши първия си нуклеарен опит от пет години насам.

От президентството оповестиха, че Юн, който встъпи в служба през май, е провел първата си среща с висши военни командири. На нея той е призовал за мощни качества за въздържане на нуклеарните и ракетните стратегии на Северна Корея.

Тази година КНДР организира ракетни тествания с невиждано движение, заради което съмненията са, че страната се приготвя за седмия си нуклеарен опит.
 Сеул даде обещание
Сеул даде обещание " дръзновен " стопански проект на КНДР при отвод от нуклеарните оръжия

Южнокорейският президент оставя отворена вратата за разговор

Военната намира се организира ден, откакто изтребителите F-35A на американските Военновъздушни сили дойдоха в Южна Корея по време на първото си обществено оповестено посещаване от 2017 година насам, до момента в който съдружниците и въоръженият с нуклеарни оръжия Север се надпреварват в проява на оръжия.

" Президентът Юн съобщи, че мощните отбранителни качества би трябвало да са в подготвеност да защитят сигурността и националните ползи на страната, защото неизвестността в региона на сигурността към Южна Корея и Североизточна Азия нараства повече от всеки път ", показва президенството.

Миналата седмица и японския министър председател Фумио Кишида в коридорите на срещата на върха на НАТО в Мадрид. Тримата водачи се съгласиха да проучат опцията за спомагателни средства за усилване на " разширеното въздържане " против Северна Корея.
 Северна Корея недоволства против засиленото военно съдействие сред Съединени американски щати, Япония и Южна Корея
Северна Корея недоволства против засиленото военно съдействие сред Съединени американски щати, Япония и Южна Корея

Северна Корея гледа на водените от Съединени американски щати военни учения в района като подготовка за навлизане в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР