Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин каза в понеделник, че

...
Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин каза в понеделник, че
Коментари Харесай

Принципно съгласие за край на Корейската война

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин сподели в понеделник, че Съединени американски щати, Китай, Северна Корея и Южна Корея " по принцип " са съгласни да разгласят формален завършек на Корейската война от 1950-53 година, заяви Би Би Си.

Според Мун Дже-ин договарянията към момента не са почнали заради предварителното изискване на Северна Корея: Пхенян се съгласява да седне на масата за договаряния, в случай че Съединени американски щати се откажат от " враждебната си политика " към Северна Корея.
 Шпионски спътник: Северна Корея не се отказала от нуклеарната си стратегия
Шпионски спътник: Северна Корея не се отказала от нуклеарната си стратегия

Снимки разкриват упоритостите на Пхенян

" Поради това не можем да седнем , с цел да обсъждаме или преговаряме за декларация... надяваме се, че договарянията ще стартират ", сподели Мун.

През септември заместник-ръководителят на отдела на Централен комитет на Корейската работническа партия, сестрата на севернокорейския водач Ким Йео-джонг, разгласи, че Пхенян е подготвен за градивен разговор със Сеул по отношение на декларацията за формалния завършек на корейската война.

Корейската война сред Северна Корея и Южна Корея се води от 25 юни 1950 година до 27 юли 1953 година и приключва с помирение. Между страните не беше подписан кротичък контракт и официално Северна и Южна Корея към момента са във война.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР