Президентът на волейболния Черно море (Варна) и член на УС

...
Президентът на волейболния Черно море (Варна) и член на УС
Коментари Харесай

Краси Илиев: Разширен формат на Суперлигата е най-справедливото решение

Президентът на волейболния Черно море (Варна) и член на УС на БФВ Красимир Илиев съобщи, че поддържа концепцията за уголемен формат на Суперлигата за идващия сезон 2020/2021 година. Ето какво сподели Краси Илиев за BGvolleyball.com по отношение на полемиката за бъдещия формат на елитната ни дивизия:
 Милко Багдасаров: Суперлига с формат от 14 тима би било положително решение
" Разширен формат на Суперлигата с 14 участника е най-справедливото решение, което може да се вземе предвид на актуалната обстановка и насилственото преустановяване на шампионатите. По този метод се дава опция на всички клубове. Смятам, че не би трябвало да има изпадащи от елита. Същевременно първенците в двете групи на Висшата лига би трябвало да добавят първата група. В последна сметка те по тази причина са се борили до момента и промоция за Суперлигата е натурален свършек на техните старания. За по-следващия сезон шампионата може още веднъж да бъде редуцирано. Затова приемайки формата, още от в този момент би трябвало да бъде решено и какъв брой тима ще изпадат ".
 Огнян Томов: Форматът на Суперлигата ще зависи напълно от финансовото положение на клубовете
" Всичко обаче зависи от финансовото състояние на тимовете. Колко от тях биха могли да вземат участие в елита. Защото се задава тежко време, освен за волейбола, само че и за целия спорт. Затова считам, че крайното решение за формата за идващия сезон може да бъде отсрочено малко – до края на изключителното състояние, или най-много до края на месец май. Да, това ще бъде в ущърб на водещите клубове, които желаят да имат изясненост за формата предвид на селекция и финансови разноски. Но ситуацията е такова, би трябвало да има схващане и едно краткотрайно изчакване с крайното решение не е толкоз съдбовно ".  Людмил Найденов: 10 тима в Суперлигата и Висшата лига е оптималният вариант
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР