Президентът на Вихрен (Сандански) Георги Манолев даде пресконференция преди мача

...
Президентът на Вихрен (Сандански) Георги Манолев даде пресконференция преди мача
Коментари Харесай

Президентът на Вихрен: Нямаме право да лишим феновете си от двубой с Левски

Президентът на Вихрен (Сандански) Георги Манолев даде конференция преди мача с Левски за Купата на България, за който още не е планувана точна дата.

" Мачът с Левски ще бъде същински празник за Сандански. Левски не е гостувал в града от август 2008 година. В града и района има доста почитатели на " сините ". Провели сме предварителни диалози с представители на Левски, с полицията, с кмета. Очакваме сред 3 и 5 хиляди фенове, стадионът ще бъде претъпкан.

Предлагаме доста положителни условия, съвсем всички седалки на стадиона са сменени, лекоатлетическата ни писта е една от най-хубавите в България. Ще бъдат обезпечени всички нужни условия за естественото протичане на мача. Никой от Левски не ни е търсил, с цел да сменим семейството и да играем в София, само че ние нямаме и право да лишим почитателите да видят " сините " онлайн след 14 години. Те ще имат и лична хореография ", сподели шефът на клуба от Сандански.

" Теренът ни не е в доста положително положение. Преди две години спечелихме план на Министерството на младежта и спорта за подмяната му. Продължаваме да чакаме финансиране. Не знам за какво се бавят от министерството, в този момент е моментът да прикани министър Весела Лечева да ни помогне и да си изпълнят задължението. Преди две години 200 000 лв. бяха повече пари, в този момент и ние би трябвало да си дотираме част от ремонта.

Но Сандански е дестинация, която си заслужава. Отпускат се пари за всякакви селца, не знам за какво не ни извърнат внимание и на нас. Не можем без помощта на страната. Имаме неестествен терен в съвършено положение, който бе освежен преди 2-3 години. В школата ни упражняват над 200 деца. Въпреки че сме в аматьорския футбол, Вихрен действа като професионален клуб. Сандански е град, който има 300 слънчеви дни в годината. За зимна подготовка при нас имат интерес тимове от Северна Македония и Албания ", сподели футболният началник.

" Имахме отговорности от 100 000 лв. към страната, които изплатихме. Не ги разсрочихме, както множеството клубове у нас, а ги изплатихме. Имаме упоритости да се върнем в професионалния футбол. И сега бюджетът на тима ни е огромен, равнява се на този на първите 5 клуба във Втора лига. От БФС не ни оказват помощ, тъй като преди старта на шампионата оповестиха, че имаме право да използваме единствено два чужденци, а при нас упражняваха петима.

Хубаво е правилото, че би трябвало да играят трима футболисти до 21 години по 90 минути. Само с млади футболисти обаче не можем. Миналата година играхме с такива момчета и те не бяха подготвени, щяхме да изпаднем. Ние сме в най-силната трета лига. При нас са вторите тимове на ЦСКА, Левски, Славия, третият отбор на ЦСКА 1948, тук са Марек, Септември Симитли, Чавдар Етрополе.

Поне 7 тима от нашата група са подготвени да играят във Втора лига, а право има единствено един. Виждате Беласица със същия тим от предходната година в този момент е в тройката във Втора лига. Ние сме подготвени да играем във Втора лига. Ако ни поканят, изобщо няма да се чудим ", сподели още Георги Манолев.
 Младен Кръстаич ще повика гений на Левски в националния тим
Младен Кръстаич ще повика гений на Левски в националния тим

Въпреки че младокът не играе редовно
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР