Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че няма да вземе

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че няма да вземе
Коментари Харесай

Мадуро се отказа да ходи на срещата на двете Америки

Президентът на Венецуела Николас Мадуро съобщи, че няма да вземе присъединяване в идната среща на върха на двете Америки в Перу. Той стори това, откакто Перу към този момент разгласи, че няма да го допусне на събитието.
" Реших, че няма да отида на срещата на върха на двете Америки в Лима и ще остана с народа на Венецуела ", сподели водачът на Боливарианската република, представен от " Унион радио ". Той означи, че присъединяване в този конгрес не влиза " в цифрата на целите " на управляващите във Венецуела и назова срещата на държавните глави на района " загуба на време ", осведоми БГНЕС.
На 13 февруари Министерство на външните работи на Перу разгласи решението си да откаже на Мадуро опцията да взе участие във форума поради " продължаващата и есриозна деградация на демократичните институции във Венецуела ". Тази позиция бе подкрепена от Групата Лима, в която влизат 12 страни (Чили, Аржентина, Бразилия, Канада, Колумбия, Коста Рика, Гватемала, Хондурас, Мексико, Панама, Парагвай и Перу). Въпреки това президентът на Венецуела разгласи, че се готви да участва на срещата, защото е получил покана от " публичните организации и народа " на южноамериканската страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР