Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че е воден от

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че е воден от
Коментари Харесай

Мадуро: Влагаме най-добрата си воля, за да намерим мирно решение на конфликта във Венецуела

Президентът на Венецуела Николас Мадуро съобщи, че е воден от "добра воля " преди идната среща в Осло на делегации на неговото държавно управление и на опозицията в границите на норвежкото ходатайство за слагане завършек на политическата рецесия в южноамериканската страна, съобщи Франс прес.

"Влагаме най-хубавата си воля, с цел да намерим въз основа на цялостния дневен ред, за който страните се договориха, демократични, мирни решения за национално взаимно общуване, на несъгласията и венецуелския спор ", разгласи Мадуро в телевизионно изказване.

Той удостовери, че държавната делегация, формирана от персони, които са му доближени, като министъра на връзките Хорхе Родригес, губернатора на северния щат Миранда Ектор Родригес и външния министър Хорхе Ареаса, от през вчерашния ден към този момент е в Осло.

Предвидено е делегатите на Мадуро да се срещнат тази седмица с пратеници на опозиционера Хуан Гуайдо, който през януари се самообяви за краткотраен президент на Венецуела и беше приет от петдесетина страни.

"Става дума за разговор сред революционното държавно управление, силите на революцията и целящата събаряне на държавното управление екстремистка съпротива, подчинена на американските империалистически ползи ", сподели Мадуро.

Това ходатайство не се употребява с известност измежду опозицията, попарена от четири опита за премахване на венецуелския президент от идването му на власт през 2013 година, приключили с крах.

Първоначално Гуайдо настояваше, че всякакво ходатайство би трябвало да докара до отдръпването на Мадуро и до нови избори.

"Тези, които не схващат, че би трябвало да се борим на всички фронтове, че би трябвало да сме дейни на всички места, си сътрудничат с другата страна ", сподели в неделя опозиционният водач. Той написа в Туитър, че "онези, които желаят да се откажем от натиска на улицата и от интернационалните проекти, с цел да спре тази узурпация, стават съучастници на диктатурата ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР