Президентът на Венецуела Николас Мадуро предупреди вчера, че е готов

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро предупреди вчера, че е готов
Коментари Харесай

Мадуро плаши с арест депутати, искащи връщането на Венецуела в междуамерикански договор за военно сътрудничество

Президентът на Венецуела Николас Мадуро предизвести през вчерашния ден, че е подготвен да арестува поддръжниците на връщането на страната в междуамерикански контракт за военно съдействие, утвърдено от Национално заседание, съобщи Франс прес.

" Кранът е подготвен ", съобщи президентът социалист, намеквайки за ареста през май на заместник-председателя на Националното заседание Едгар Самбрано, чиято кола беше откарана камион с кран за репатриране в централата на разследващата работа СЕБИН.

" Ето го крана на Гонсалес Лопес (директора на СЕБИН), кранът е подготвен. Кранът излиза да търси нарушители, които желаят Венецуела да бъде завзета. Справедливост! Справедливост! ", извика Мадуро на гала по производство в чин на военни в Каракас. Държавният глава прочете решението на Върховния съд, който в петък анулира утвърдено от депутатите законодателно съглашение, предвиждащо връщане на Венецуела в Междуамериканския контракт за взаимопомощ (TIAR).

Венецуела се причисли към контракта през 2013 година по концепция на тогавашния президент Уго Чавес. Националното заседание - единствената институция, следена от опозицията против Мадуро - гласоподава връщането на Венецуела в контракта във вторник, тъкмо шест месеца откакто ръководителят на Събранието Хуан Гуайдо се самопровъзгласи за краткотраен президент на преживяващата тежка рецесия страна.

Според лидера на опозицията връщането в контракта ще даде опция за " основаване на интернационалните съюзи за отбраната на народа и суверенитета ". Съединени американски щати - основен дипломатически покровител на Гуайдо и страна по контракта - не изключват въоръжена намеса за свалянето от власт на Мадуро, подкрепян от Русия, Китай, Иран, Турция и Куба. Сключеният през 1947 година контракт постановява, че всяка експанзия против американска страна от друга страна ще бъде считана за експанзия против всички страни, подписали контракта, и те се ангажират да й отговорят дружно. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР