Президентът на Венецуела Николас Мадуро помилва стотина опозиционери, в това

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро помилва стотина опозиционери, в това
Коментари Харесай

Президентът на Венецуела помилва стотина опозиционери

Президентът на Венецуела Николас Мадуро помилва стотина опозиционери, включително депутати и сътрудници на ръководителя на Народното събрание Хуан Гуайдо. Това заяви на конференция министърът на връзките и информацията Хорхе Родригес и добави, че задачата на помилването е реализиране на национално помиряване, съобщи Франс прес.

"Целта на държавното управление е да задълбочи процеса по национално помиряване за национално единение, с цел да може политическите проблеми да бъдат решени с мирни средства и посредством избори ", сподели Родригес, представен от Асошиейтед прес.

Съобщението бе направено дни откакто управляващите освободиха депутата Хуан Рекесенс, който бе вкаран в пандиза за две години по обвиняване, че е взел присъединяване в несполучлив опит за нахлуване против президента Мадуро с два дрона, които експлодираха по време на военна гала навън.

В листата, съдържащ 110 имена, е Роберто Мареро, дясна ръка и началник на кабинета на Гуайдо, който бе задържан за тероризъм и вкаран в пандиза през март 2019 година, два месеца откакто Гуайдо се разгласи за краткотраен президент на Венецуела.

Сред помилваните обаче не попадат имената на опозиционни водачи като Леополдо Лопес, който се укрива в резиденцията на дипломат на непозната страна в Каракас, или Хулио Боргес, опозиционен народен представител, който е в прилежаща Колумбия.

На 6 декември във Венецуела предстоят парламентарни избори, които Гуайдо и главните опозиционни партии приканиха да бъдат бойкотирани, тъй като съгласно тях няма да бъдат почтени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР