Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви, че е поискал отварянето

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви, че е поискал отварянето
Коментари Харесай

Венецуела отваря част от границата си с Колумбия

Президентът на Венецуела Николас Мадуро разгласи, че е изискал отварянето на някои гранични пунктове с Колумбия от събота, оповестява Bloomberg.

През февруари южноамериканската страна затвори част от границите си на фона на опозиционните старания за импорт на храна и други филантропични помощи.

В петък Венецуела, която още веднъж отвори границата си с Бразилия едвам предишния месец, реализира съглашение с Международно придвижване на Червения кръст и Червения полумесец за даряването и разпространяването на медицински помощи в страната.

Правителството на президента Мадуро от месеци отблъсква напъните за отстраняването му под управлението на Хуан Гуайдо, самопровъзгласилият се за президент ръководител на Народното събрание на страната, който към този момент получи признанието на десетки страни, в това число Съединени американски щати, Колумбия и Бразилия.

Преговорите сред представители на двете страни в Норвегия, ориентирани към разрешаване на споровете във Венецуела, подбудени от битката за власт, се разпаднаха, като по-рано тази седмица Гуайдо съобщи, че не има намерение да взе участие в по-нататъшни диалози.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР