Президентът на Венецуела Николас Мадуро и първата дама Силия Флорес

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро и първата дама Силия Флорес
Коментари Харесай

Боцнаха Николас Мадуро с руската ваксина

Президентът на Венецуела Николас Мадуро и първата дама Силия Флорес получиха първа доза от съветската ваксина " Спутник V ", заяви венецуелската държавна телевизия, в миг, когато страната получава втора доставка от препарата, предадоха Reuters и AFP.
Кадри с Мадуро и Флорес, на които слагат инжекция, бяха излъчени по държавния ефирен канал. Мадуро сподели, че се усеща " отлично " откакто получи първа доза Спутник V. В целия свят проучванията демонстрират, че съветската ваксина е страхотна ваксина за основаване на имунитет, сподели Мадуро. Ще подсигуряваме ваксини за народа на Венецуела, увери президентът.
 Безплатна имунизация против ковид във Венецуела Безплатна имунизация против ковид във Венецуела
Масовата имунизация на популацията на Венецуела против ковид може да стартира следващата година, заяви президентът Николас Мадуро, написа БГН...
По-късно венецуелското министерство на опазването на здравето заяви, че втора партида от 100 000 ваксини " Спутник V " е пристигнала от Москва с полет на държавната самолетна компания " Конвиаса ".
Венецуела получи първите 100 000 дози от " Спутник V " на 13 февруари. Мадуро сподели, че управляващите са инжектирали към 60% от тези дози, като с преимущество в тази първа фаза са били имунизирани медицински личен състав и държавни чиновници, след които и депутати.
Южноамериканската страна с 25 милиона поданици влага 200 млн., с цел да закупи 10 млн. дози от съветската ваксина. По-рано тази седмица обхванатата от рецесия страна, членка на ОПЕК, получи и 500 000 дози от китайската ваксина на Sinopharm.
Президентът Мадуро сподели, че от понеделник държавното управление ще стартира да имунизира венецуелците с китайския препарат. Венецуела е записала 141 356 случаи на ковид и 1371 умряли, доста под нивото на други южноамериански страни. Много опозиционни политици и медицински експерти слагат под въпрос тази статистика, като споделят, че същинските цифри евентуално са доста по-високи поради неналичието на проби.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР