Президентът на Венецуела Николас Мадуро е обвинил американската администрация в

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро е обвинил американската администрация в
Коментари Харесай

Мадуро обвинява администрацията на Байдън в ограбване на венецуелска петролна компания

Президентът на Венецуела Николас Мадуро е обвинил американската администрация в " плячкосване " на " Ситгоу " (Citgo), компания за пречистване на нефт, основана в Съединени американски щати, само че благосъстоятелност на венецуелския колос " Петролеос де Венесуела " (PDVSA), съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Съд в американския щат Делауеър е постановил, че акциите на " Ситгоу ", компания за пречистване на нефт и дистрибуция на бензин в Хюстън, щата Тексас, филиал на " Петролеос де Венесуела ", могат да бъдат продавани, с цел да се разплати с кредиторите. Американските финансови органи са одобрили това решение в понеделник. 

" Това, което прави държавното управление на Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в, е една от най-големите обири, един от най-големите грабежи, осъществявани в миналото против една страна в света и ние отхвърляме този акт ", съобщи Мадуро в Каракас. 

Венецуелският вицепрезидент Делси Родригес към този момент оспори в сряда тази процедура и упрекна Вашингтон, че е дал зелена светлина. 

Преизбирането на Мадуро през 2018 година не бе прието от Вашингтон, който счита резултатите от изборите за " фалшифицирани ". Опонентът му Хуан Гуайдо бе приет тогава от Съединени американски щати за същинския президент до края на 2022 година, когато разединената венецуелска съпротива постави завършек на " краткотрайното държавно управление " на Гуайдо.

По самодейност на колумбийския президент Густаво Петро към 20 страни се събраха в края на април в Колумбия в опит да се възобнови разговора във Венецуела. Те са разискали намаляване на глобите, в случай че венецуелското държавно управление се ангажира да организира избори през 2024 година с гаранции за опозицията.

Мадуро съобщи, че процедурата против " Ситгоу " е опит да се подкопаят напъните му. 

Въпросът " Ситгоу " е на дневен ред от 2011 година, когато венецуелското държавно управление е конфискувало мина, за която се счита, че е благосъстоятелност на " Кристалекс " - Crystallex (канадски производител на злато), само че без да възвърне 1,2 милиарда $ на компанията.

Редица други кредитори са се пробвали да накарат " Ситгоу " да погаси задълженията на държавното управление в Каракас, което изпитва финансови усложнения и не може или не желае да ги заплати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР