Президентът на Венецуела Никола Мадуро заяви, че е готов да

...
Президентът на Венецуела Никола Мадуро заяви, че е готов да
Коментари Харесай

Мадуро готов да разговаря с Тръмп

Президентът на Венецуела Никола Мадуро съобщи, че е подготвен да беседва с американския си сътрудник Доналд Тръмп, който по-рано твърдеше, че е отворен за среща с водача.

" Когато пристигна време, съм подготвен да приказвам с почитание с президента Доналд Тръмп ", съобщи Мадуро пред държавната осведомителна организация AVN в понеделник. По същия метод, по който приказвах с Джо Байдън, мога да приказвам с Тръмп ".

През януари 2019 година Хуан Гуайдо се прогласи за президент в опит да в профил Мадуро, който ръководи втори мандат след президентски избори, бойкотирани от опозицията и интернационалната общественост.

Близо 60 страни, в това число и Съединени американски щати, признават Гуайдо, само че Китай и Русия поддържат Мадуро.
 Тръмп не изключва среща с Мадуро
Тръмп не изключва среща с Мадуро

Мога да помисля за това...ако Мадуро изиска

Но макар напрежението Тръмп разяснява пред новинарския уебсайт Axios, че е отворен за среща с венецуелския водач.

По време на изявлението Доналд Тръмп загатна, че няма доста доверие в Гуайдо. Той е изрично срещу това, което се случва във Венецуела. По отношение на признаването на Гуайдо за президент на Венецуела, Тръмп съобщи, че не мисли, че се случва нещо доста значимо.

Бившият консултант по националната сигурност на Белия дом Джон Болтън твърди в новата си книга, че Тръмп счита Гуайдо за " слаб ", а Мадуро - за " мощен ".

Президентът също назовава Гуайдо " Бето О`Рурк на Венецуела ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР