Президентът на Университатя (Крайова) Михай Ротару е гарантирал, че Ивайло

...
Президентът на Университатя (Крайова) Михай Ротару е гарантирал, че Ивайло
Коментари Харесай

Успокояват Петев за поста му в Румъния

Президентът на Университатя (Крайова) Михай Ротару е подсигурил, че Ивайло Петев би трябвало да бъде спокоен за поста си, макар че има единствено една победа в последните девет мача в румънското състезание, fanatik.ro.

В последната среща Университатя приключи 2:2 като посетител на 15-ия Ботошани, само че макар пропуснатата победа остава на 4-о място в класирането. Те даже можеха и да изгубят, защото изоставаха с 0:2 до полувремето и стигнаха до крайното 2:2 в добавеното време с гол на Eлвир Колийч. Синьо-белите от Крайова са с 39 точки, на 6 от 3-ия ЧФР Клуж и на 2 пред първенеца Фарул (Констанца).

Въпреки неприятните резултати, президентът на Университатя (Крайова) Михай Ротару удостовери увереността си, че Ивайло Петев ще успее да поправи обстановката, само че му би трябвало време, с цел да опознае по-добре футбола в Суперлигата.

" Разбира се, той не е съвършен ценител на румънския футбол. Навлиза последователно, само че не познава спецификата. Трябва време. Той се приближава до положително познаване на румънския футбол и тима ".

" Оптимисти сме и имаме вяра, че всеки състезател ще вдигне равнището си. Вярваме във всички играчи, които взехме. Имам същите очаквания както преди два месеца. Целите са Купата на Румъния и подиумът в шампионата ", сподели Ротару в предаването " Футболен клуб " на Digi Sport.

Самият Петев към този момент няколко пъти повтаря, че няма пояснение по какъв начин едни и същи неточности се повтарят във всеки следващ мач. Последната среща имаше сходни страсти за него - даже опитният защитник от Република Северна Македония Гьоко Зайков правеше подарък след подарък. След края на срещата той мъчно сдържаше гнева си.

Българинът споделя, че единствено " подаръците " на играчите му са разрешили на Ботошани да поведе през първото полувреме и приканва грешките да спрат.

" През първото полувреме допуснахме два гола доста елементарно. Нашият тим не реагира добре. Имахме проблеми най-много в отбрана. Едни и същи неточности се повтарят всеки мач. Работим, работим, само че това не се почиства. Създадохме доста повече положения от домакините, само че в един миг Ботошани ни водеше с 2:0. Ние получаваме такива голове във всеки мач. Това би трябвало да спре. Трябва да си приказваме, да реагираме по-добре ", недоумява Петев.

Но през вчерашния ден и съдиите не си свършиха работата както би трябвало. Българският треньор обаче не приказва за това. Той пренебрегва реферските неточности и показва европейско държание. Но digisport.ro твърди, че съдията Саболч Ковач е подминал " ИЗКЛЮЧИТЕЛНА дузпа, допустима засада при гол и червен картон ". А системата ВАР не се е намесила в нито еднин миг.

При първото попадение на домакините създателят му Хуан Крус Капроф очевидно е бил в засада при първия пас, подгонил е топката и е играл с нея, макар че по-късно защитник на Уни Крайова е изчистил нескопосано. Вторият съгласно миг е в 52-ата минута, когато Садику от домакините фаулира Щефан Баярам в наказателното поле.

Всички анализатори в студиото на румънската телевизия са били на мнение, че реферът е трябвало да уточни 11-метровата точка, а също по този начин и да се съветва с сътрудниците си от ВАР-екипа. Десет минути преди края Университатя (Крайова) е била ощетена за трети път. Алин Шерони стъпва съзнателно с бутоните върху глезена на Александру Митрица, само че вместо червен картон, е осъден единствено с жълт.
 Ивайло Петев ще бъде посетител на треньорски семинар в Молдова
Ивайло Петев ще бъде посетител на треньорски семинар в Молдова

Ще чете лекции
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР