Планът за целенасочена стачка на автомобилните работници може да ограничи работниците в стачка, докато операциите по смилане се спрат

...
Президентът на United Auto Workers Шон Фейн обяви план за
Коментари Харесай

Президентът на United Auto Workers Шон Фейн обяви план за целенасочена стачка в сряда, ако синдикатът реши да напусне General Motors, Ford и Stellantis след изтичането на договора късно в четвъртък.

Подробности за плана, включително кои растения ще бъдат ударени, няма да бъдат обявени преди изтичането на договора в 23:59 часа в четвъртък вечерта, каза Фейн. Той каза, че този ход ще даде на синдиката максимален ефект на масата за преговори.

Целенасочена стачка може да спре дейността на всяка компания в зависимост от това кои заводи и съоръжения са ударени. Компаниите управляват сложна мрежа от заводи, които зависят от получаването на части от различни съоръжения.

Забавянето или спирането на производството на няколко завода за двигатели или трансмисии във всяка компания може да бъде толкова ефективно за спиране на операциите, колкото и пълна стачка във всички заводи, според експерти от индустрията.

Има 145 000 членове на UAW, разпределени между трите автомобилни производители. Говорителите на трите синдикализирани автомобилни производители не отговориха веднага на исканията за коментари в сряда.

Целенасочените удари са свързани с риск. Фирмите не са задължени да плащат на служителите, работещи по изтекъл договор.

„Да оставите договора ви да изтече и след това да предприемете стратегически удари е много рискована стратегия, защото когато нямате договор, няма и работодателят. За тях няма задължение да ви наемат. Така че това е ескалация, а не намаляване на напрежението“, каза Патрик Андерсън, основател на Anderson Economic group, базирана в Мичиган фирма, която прави анализи на финансовото въздействие на стачките от десетилетия.

Това е развиваща се история. Ще се актуализира.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР