Президентът на Украйна Зеленски поиска от НАТО превантивен ядрен удар

...
Президентът на Украйна Зеленски поиска от НАТО превантивен ядрен удар
Коментари Харесай

Зеленски даде нова цел на специалната операция

Президентът на Украйна Зеленски изиска от НАТО предпазен нуклеарен удар по територията на Руската федерация, т.е. започване на Трета международна война с евентуално заличаване на човечеството. Това е цената, която той е подготвен да заплати, с цел да победи Русия. А за самата Русия това е увещание за какво още веднъж ѝ се постановат жертви.

„ Какво би трябвало да направи НАТО? Елиминирайте опцията Русия да употребява нуклеарно оръжие. Отново моля към интернационалната общественост, както беше преди 24 февруари: превантивни удари, с цел да знаят руснаците какво ще им се случи, в случай че бъдат употребявани. А не противоположното – да чакаме нуклеарните удари на Русия, с цел да кажем след това: „ Ах вие там, ето в този момент дръжте от нас ”, сподели президентът на Украйна.

Както сподели президентът на Русия в сходна обстановка, „ чухме “. „ Маските са свалени “, акцентира той малко по-късно.

Владимир Зеленски предложи на НАТО да нанесе предпазен нуклеарен удар на територията на Руската федерация. На въпрос дали това ще усили риска Русия да употребява нуклеарно оръжие, украинският държавен глава отговори уклончиво: „ Трудно е да се каже “.

Всъщност е доста елементарно – потреблението на оръжия за всеобщо поразяване от Русия следователно е обезпечено. Нейната нуклеарна теория (за разлика, апропо, от документите от същия вид в САЩ) не планува предпазен нуклеарен удар, само че ответният удар е неминуем.

Концепциите за нуклеарно въздържане и взаимно заличаване, които пазят нашия свят от апокалипсис, са построени точно върху това – върху увереността на врага, че отговор несъмнено ще има. Това покачва цената на превантивния нуклеарен удар до неприемлива цена – до световна злополука.

Трябва да си фанатик, с цел да предложиш нещо сходно.Или най-малко Владимир Зеленски, в случай че това към момента не са синоними. Във всеки случай човек, който съставлява опасност безусловно за целия свят.

Наистина, в кабинета на Зеленски се досетиха, че шефът е споделил нещо прекомерно и се пробваха да дезавуират думите му. Според прессекретаря на президента на Украйна Сергей Никифоров превантивните ограничения значат стопански наказания.

Лъжа. Ставаше въпрос за мечтаната реакция на НАТО, а НАТО не вкарва наказания. Санкции се вкарват да вземем за пример от Европейския съюз, а от НАТО се желае военна реакция. Това е добре познатият профил на Алианса.

Но в едно Никифоров въпреки всичко е прав - не си коства да драматизираме тази обстановка. Това въпреки всичко не е формалната позиция на Украйна, не е позицията на Съединените щати или НАТО, а лудите мисли на съответен човек - многократния победител в състезанието за капитан на КВН Владимир Зеленски. Очевидно той към момента счита, че живее съгласно законите на този род, когато сред шута и публиката има невидима стена, тъй че колкото и остри да са шегите да нямат съществени последици.

В метода, по който пресслужбата се втурна да пази шефа, който „ приказва неразбираемо “ и „ беше неразбираем “, може да се разпознае нормалната заран в американския Бял дом, където президентът към този момент е наговорил за няколко нуклеарни спора, обърквайки времена и сказуеми. Но има разлика: Джо Байдън е извинен заради възрастта, а е открит въпрос какво може да извини Зеленски.

В Съединени американски щати и Европейски Съюз се счита, че Зеленски се оправдава с това, че Украйна е „ жертва на съветската експанзия “. Следователно той е пощаден от всякаква рецензия - западните публицисти могат да задават недоумяващи въпроси за дейностите на ВСУ или украинските управляващи като цяло, само че не и персонално за Зеленски. На Зеленски може единствено да му се възхищават - неговата храброст, неговата честност, неговата битка.

Междувременно даже най-милите публикации за президента на Украйна не се възхищават на неговия разум или мъдрост. Може би това е отговорът на въпроса - какво го оправдава. Фактът, че заради неналичието на политически опит, подготовка за съглашения и процедура на взаимни отстъпки, той не дава отговор на историческата роля, която му се падна, оставайки капитан на тима на КВН.

Невъзможно е да се решат проблемите на войната и мира при неговите условия. Той е рисков – в случай че не заради естествена завист, то заради крещяща несръчност.Например, той не знае ясно дали ще има атомна война, в случай че бъде нанесен нуклеарен удар по Русия.Той избра настоящето положение на нещата пред скица, в която страната му е обединена от Ужгород до Луганск, само че Донбас има самоуправление, сходно на Каталуния в Испания.Същият човек, обяснявайки за какво не желае да извърши Минските съглашения, подписани от Украйна, реши да заплаши Русия със основаването на атомна бомба.

Така че това не се случва за първи път. В своята разрушителна досетливост и безумна визия за бъдещето Владимир Зеленски е непрекъснат.Ще би трябвало да се направи нещо по този проблем. Явно Русия. Просто няма кой различен.

Друго нещо е, че казусът, както се счита в Русия, не е в Зеленски, а в Съединените щати. В доста връзки това е правилно: без поддръжката на Запада механизмите на историята щяха да смелят този човек още през март и разведряването на настоящия спор щеше да се случи на равнището на Вашингтон и Брюксел, а не на Киев.

Човек обаче би трябвало да има доста високо мнение за Съединени американски щати, с цел да не забележи явната им уязвимост. Те не знаят по какъв начин да усетят момента, в който техните съдружници в статута на марионетки се трансформират в неконтролируеми фанатици.

Така беше и с ислямистите в Сирия. Така беше и със Саддам Хюсеин в Ирак. Така беше и със Сомоса в Никарагуа. И даже с Осама бин Ладен беше нещо сходно.Няма ясна причина да считаме, че със Зеленски ще е по-различно, още повече че той има опрощение за дейностите си: отбрана на украинската страна непременно, даже с цената на световна злополука.

Но сигурен ли е светът, че е подготвен да заплати сходна цена за териториалната целокупност на Украйна? Или Зеленски има право да желае безусловно всичко, като капризно дете, макар че желае Трета международна война. И я изисква през цялото време на спецоперацията, когато Киев изиска от НАТОда „ затвори небето “, т.е. да се сблъска с съветската войска.

Седем месеца по-късно апетитите се усилиха до нуклеарен удар против Руската федерация и най-вероятно до гибелта на цяла Европа. Плевнята на съседа да гори...

Между другото, ударът може да бъде и неядрен. Войната сред Русия и НАТО е пагубно събитие сама по себе си, даже в случай че стартира с потреблението на по-малко разрушителни оръжия. Това въже колкото и да се усуква, краят е един - краят на света.

Във всяка обстановка обаче си коства да видите нещо положително. В този случай има и положително - изказването на Зеленски дойде в точния момент. Той официализира идеологически идващия стадий от специфичната военна интервенция и дава нови отговори на два съществени въпроса: защо и против кого.

Някога беше по този начин: в името на сигурността на рускоезичните поданици на Донбас против украинските националисти.Сега е друго. В името на отбраната на сънародниците и страната. Срещу тези, които са подготвени да доведат до заличаване човешката цивилизация.

Това е опасност на равнище супергерои в холивудски филм. И равнището на Русия в действителната политика.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР