Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че е решил да

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че е решил да
Коментари Харесай

Зеленски е решил да отстрани Резников от поста министър на отбраната

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че е решил да в профил Алексий Резников от поста министър на защитата и предложи да го размени с Рустем Умеров, съобщи ТАСС.

„ Реших да сменя министъра на защитата на Украйна “, сподели Зеленски във видеообръщение в канала си в Telegram.Смятам, че министерството има потребност от нови подходи и други формати на взаимоотношение както с армията, по този начин и с обществото като цяло. Сега Рустем Умеров би трябвало да оглави министерството. Върховната Рада на Украйна познава добре този човек и господин Умеров няма потребност от в допълнение показване. Очаквам Народното събрание да поддържа тази кандидатура “.

Министерството на защитата и персонално Резников неведнъж са ставали обект на рецензии в Украйна поради корупционни кавги. По-специално, през януари организация УНИАН и вестник „ Зеркало недели “ разгласиха резултатите от журналистическо следствие, чиито създатели въз основа на няколко документа откриха, че военното ведомство купува артикули за военнослужещи два или три пъти цената на това, което може да се купи в магазините на дребно в Киев, показва ТАСС.

Тогава Резников сподели, че тези изявления целят да очернят управлението на министреството и изясни данните от оповестените фактури като „ неточност при преобразуването на части в килограми “. 

Още през август се разгоря различен скандал, наименуван в Украйна „ курткогейт “. Така публицистите схванаха, че през есента на 2022 година военното ведомство е подписало контракт с турска компания за доставка на зимно облекло за украинските въоръжени сили. Според съпътстващите документи в една от пратките в Украйна е трябвало да бъдат доставени 4900 якета на стойност 142 000 $. В последна сметка обаче цената се повиши до $421 000. Освен това се оказа, че доставчикът се намира не в Турция, а в Запорожие. Голосеевският областен съд на Киев образува наказателно дело.

Рустем Умеров е роден през 1982 година в Узбекистан, където фамилията му е депортирано през 1944 година След репатрирането на кримските татари в края на 80-те години семейство Умерови се завръща в Крим. Завършва Националната академия за обществена администрация към президента на Украйна със компетентност стопанска система и финанси. Занимава се с предприемаческа и капиталова активност.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР