Президентът на Украйна Володимир Зеленски се обърна към украинците като

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски се обърна към украинците като
Коментари Харесай

Володимир Зеленски каза на украйнците колко горди трябва да бъдат от тези 50 дни под руски атаки

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се обърна към украинците като им сподели, че би трябвало да са горди, че са оживели 50 дни под съветски офанзиви, " до момента в който руснаците ни даваха най-много пет ", съобщи Асошиейтед прес.

В своето видеообръщение украинският президент назова това " достижение на милиони украинци, на всеки един, който на 24 февруари е взел най-важното решение в живота си – да се бори ".

Зеленски изброи в детайли и съвсем поетично доста способи, по които украинците са помогнали да бъдат отблъснати съветските войски, в това число " тези, които демонстрираха, че съветските бойни кораби могат да отплават, даже и да е до дъното " на морето.

Това беше единственото му непряко споменаване на съветския ракетен крайцер " Москва ", потопен нощес до момента в който беше теглен на буксир към пристанище. Държавният глава сподели, че помни първия ден от нашествието, когато доста международни водачи, несигурни дали Украйна може да оцелее, са го съветвали да напусне страната.

" Те обаче не знаеха какъв брой смели са украинците, какъв брой доста ценим свободата и опцията да живеем, както ние желаеме ", заключи Зеленски.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР