Президентът на Украйна Володимир Зеленски се обърна днес следобед към

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски се обърна днес следобед към
Коментари Харесай

Зеленски настоява за специална и ускорена процедура за членство на Украйна в ЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се обърна през днешния ден следобяд към конференцията на донорите на Европейски Съюз за Украйна с искане за средства и ускорена процедура за участие в Европейски Съюз.

Конференцията се провежда от Полша и Швеция в границите на Европейски Съюз. Целта е да се съберат средства, които да оказват помощ на Украйна да се оправи с следствията от войната с Русия.

Зеленски приказва в резюме при започване на конференцията, като прикани за ускорена процедура за участие в Европейски Съюз, която той назова „ специфична процедура “.

„ Членството на Украйна би трябвало да бъде безспорна действителност, освен обещания и вероятности, само че и на практика стъпки, знам това и вие го знаете, болшинството от вас схващат това “, сподели Зеленски пред водачите на Европейски Съюз.

Министър-председателят на Украйна Денис Шимал повтори това искане в речта си, като сподели, че Украйна желае неотложно участие в Европейски Съюз и че " в отбрана на Европейски Съюз " води тази война.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР