Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за установяване на забранена

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за установяване на забранена
Коментари Харесай

Спомнете си Пърл Харбър. Зеленски отново поиска от САЩ затворено небе над Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани за определяне на неразрешена за полети зона над страната. Това се случи по време на тирада пред Конгреса на Съединени американски щати в сряда, която президентът произнесе посредством видео връзка. Като опция Зеленски уточни даването на военна техника , в това число и самолети, с които украинската войска сама да пази страната от съветските въздушни офанзиви.

“Твърде доста ли е да желаяме зона, неразрешена за полети, над Украйна, с цел да спасим хора? ”, сподели Зеленски. “Ако това е прекалено много, предлагаме опция - знаете какви отбранителни системи ни трябват. Знаете какво значение има авиацията за отбраната на нашия народ, нашата независимост и нашата земя. ”

Зеленски произнесе речта си пред Конгреса в края на третата седмица от войната, която Русия стартира против Украйна. В първите три седмици на войната над 3 милиона украинци напуснаха страната си, оповестява се за хиляди цивилни жертви при обстрелите на съветската войска против цивилни цели, в това число лечебни заведения, учебни заведения, и жилищни здания.

Зеленски от седмици, неразрешена за полети. Това е деяние, което Уставът на Организация на обединените нации планува при положение на война. Целта е да бъде предотвратено навлизането на военни самолети в несъмнено въздушно пространство. Като непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации обаче Русия може да блокира такова решение. Затова Зеленски насочва апела си към НАТО.

Алиансът обаче отхвърля за откри над Украйна зона, неразрешена за полети, тъй като не желае да влиза в пряк спор с Русия. Това би станало, в случай че сили на НАТО смъкват съветски аероплан над Украйна.

Володимир Зеленски уточни като опция даването на военна техника, в това число и изтребители, с които страната сама да отбранява въздушното си пространство. Такова предложение беше отправено от Полша, само че. Мотивът беше, че не е премислено по какъв начин тъкмо самолетите да стигнат до Украйна, без това да бъде третирано от Русия като интервенция във войната.

Сега Конгресът на Съединени американски щати следва да гласоподава нов пакет с военна помощ за Украйна.

“Русия нападна освен нас, освен нашата земя, освен нашите градове. Тя стартира брутална атака против нашите полезности ”, сподели Зеленски. “Тя хвърли такове против нашата независимост, против нашето право да живеем свободно в личната си страна и да избораме личното си бъдеще ”

Украинският президент съпостави съветската офанзива против Украйна с моменти от американската история - нападението против Пърл Харбър по време на Втората международна война и терористичната офанзива против Световния търговски център в Ню Йорк на 11 септември 2001 година

“Спомнете си Пърл Харбър, спомнете си 11 септември ”, прикани Зеленски.

“Нашата страна претърпява това всеки ден ”, сподели той. “Русия трансформира нашето небе в източник на гибел за хиляди хора. ”

Зеленски благодари на Съединени американски щати за помощта, която към този момент е предоставена на Украйна, и прикани и за спомагателни наказания против Русия.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР