Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова в интервю за Би

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова в интервю за Би
Коментари Харесай

Зеленски: Путин подготвя руснаците за ядрена война

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани в изявление за Би Би Си за налагане на превантивни наказания на Русия, като съобщи, че съветските управляващи са почнали да " приготвят обществото си " за вероятно потребление на нуклеарно оръжие във войната.

Говорейки на британски език пред Би Би Си Володимир Зеленски съобщи: " Те (руснаците - бел. ред.) стартират да приготвят своето общество. Това е доста рисково ".

" Те не са подготвени да го създадат, да го употребяват. Но те въпреки всичко започнаха да приказват. Те не знаят дали ще го употребяват или не. Мисля, че е рисково даже да се приказва за това (ядреното оръжие - бел. ред.) ", заключи украинският президент.

В изявление за Би Би Си Зеленски отхвърля да е призовавал за нанасяне на удари по Русия, като твърди, че предходното му изявление е била неправилно преведено.

" Трябва да се употребяват превантивни удари ", сподели украинският президент, имайки поради наказания, " а не набези ".

Първоначално представителят на Кремъл Дмитрий Песков осъди думите на Зеленски като " апел за започване на още една международна война ".

От своя страна съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че думите на Зеленски демонстрират за какво Русия е имала право да стартира военната интервенция против Украйна.

Интервюто на Зеленски бе обещано часове откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че опасността на Русия да употребява нуклеарни оръжия е доближила света до " Армагедон " както в никакъв случай след Кубинската рецесия по време на Студената война.

Президентът на Украйна уточни, че е належащо да се работи в този момент, защото заканите на Русия съставляват " риск за цялата планета ". Той твърди, че Москва " към този момент е направила крачка ", като е окупирала атомната електроцентрала в Запорожие - най-голямата атомна електроцентрала в Европа. Президентът Путин към този момент се опита да я трансформира в съветска благосъстоятелност като подписа специфичен декрет за нейната анексия.

" Светът би трябвало незабавно да спре дейностите на съветските окупатори ", сподели Зеленски. " Светът може да приложи пакета от наказания в такива случаи и да направи всичко, с цел да ги накара да изоставен атомната електроцентрала ".

През последните седмици украинската войска си върна огромни територии от страната при сполучлива контраатака, която принуди съветските войски да изоставен заетите позиции. В отговор на нейните провали, президентът Владимир Путин причисли четири отчасти окупирани района на Украйна.

Анексирането, което необятно се отхвърля като нелегално, породи опасения за допустима ескалация на седеммесечната война.

Президентът Путин и други високопоставени съветски чиновници допуснаха, че по-малките тактически нуклеарни оръжия могат да бъдат употребявани за отбрана на тези области, макар че западни специалисти настояват, че няма доказателства, че Москва е подготвена да го направи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР