Президентът на Украйна Володимир Зеленски предупреди местните администрации, които са

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски предупреди местните администрации, които са
Коментари Харесай

Зеленски към сътрудничещите на руснаците: Подписвате си присъдите

Президентът на Украйна Володимир Зеленски предизвести локалните администрации, които са влезнали в договаряния с съветските сили, че сами са си " подписали присъдите ", съобщи украинският информативен уебсайт " Гордон ".

„ Искам да кажа на някои водачи и водачи, които не са се погнусили да беседват с окупаторите... Искам да кажа: в случай че някой от тях ненадейно бъде изкушен от оферти от окупаторите... Вие подписвате своята присъда. Присъдата е да последвате повече от 12 хиляди окупатори, които не можаха да схванат в точния момент за какво не би трябвало да се протяга ръка на Украйна “, сподели Зеленски във видеообръщение.

Президентът не назова имена, само че в Мелитопол, Запорожка област, след отвличането на кмета Иван Фьодоров, локалният заместител на Общинския съвет Галина Данилченко настояща като " изпълняваща длъжността " прикани жителите да не се съпротивляват, " да бъдат рационални ", „ да не се дестабилизира ситуацията “ и да не вземат участие в „ екстремистки дейности “, под които, явно, имаше поради митинги против окупаторите, отбелязва " Гордон ".

Обръщението на Зеленски идва на фона на съветски опити да се организира " референдум " за самостоятелност в окупираните от съветските сили елементи на Херсонска област сходно на противозаконния, извършен в наличие на съветски окупационни войски в Крим през 2014 година

Президентът акцентира, че нашествениците на територията на Херсонска област „ се пробват да повторят тъжния опит от образуването на псевдорепублики “.

" Изнудват локалните водачи, оказват напън върху депутати. Търсят някого да подкупят, с цел да провеждат така наречен Херсонска национална република. Същата като мъртвородените Донецка национална република и Луганска национална република. Да провеждат някакви " комисии " против законните управляващи на нашата земя. И срещу волята на хората, които всеки ден излизат на митинг и желаят Украйна “, сподели украинският държавен глава.

Той изрази признателност към жителите на превзетите градове, които излизат на митинг против окупаторите.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР