Президентът на Украйна Володимир Зеленски предупреди, че войната“ постепенно се

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски предупреди, че войната“ постепенно се
Коментари Харесай

Володимир Зеленски с предупреждение: Войната постепенно се връща в Русия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски предизвести, че „ войната “ последователно се връща в Русия. Твърдението му идва откакто три дрона бяха свалени над Москва – офанзива, при която по данни на съветските управляващи е ранен един човек, съобщи Франс прес., представена от Българска телеграфна агенция.

Изявлението Зеленски направи по време на посещаване в западния украински град Ивано-Франковск.

„ Постепенно войната се връща на територията на Русия – в нейните центрове и военни бази, и това е неминуем, натурален и безусловно обективен развой “.

Президентът на Украйна е безапелационен, че „ Украйна става все по-силна “. По думите му обаче, страната би трябвало да се приготви за нови офанзиви против енергийната инфраструктура през зимата.

„ Но би трябвало да сме наясно, че както и през предходната година съветските терористи могат да нападат енергийния ни бранш и сериозни обекти и тази зима “, сподели Зеленски и добави, че при визитата му в Ивано-Франковск е била разисквана подготовката за „ всички вероятни сюжети “.

Украинският президент приказва, след офанзивата, при която три украински дрона бяха свалени над Москва тази нощ, както заяви съветското министерство на защитата. Нападението нанесе вреди на фасадите на две високи здания с офиси и наложи за малко да бъде краткотрайно затворено московското интернационално летище „ Внуково “.

Кремъл също съобщи, че съветските сили са осуетили тази нощ и опит на Киев за нахлуване против анексирания от Русия полуостров Крим с 25 украински дрона.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР