Президентът на Украйна Володимир Зеленски, председателят на Върховната рада Руслан

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски, председателят на Върховната рада Руслан
Коментари Харесай

В Украйна: Приеха стратегическата цел за пълноправно членство на Украйна в ЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски, ръководителят на Върховната рада Руслан Стефанчук и министър председателят Денис Шмихал подписаха взаимно изказване по отношение на решението на Европейския съвет да даде на Украйна статут на претендент за участие в Европейски Съюз. Документът беше подписан в заседателната зала на Народното събрание по време на пленарното съвещание.

„ Днес подписваме взаимно изказване, което е сигнал за единството на всички управляващи и доказателство за нашата решителност да реализираме стратегическата цел на Украйна, а точно: пълноправно участие в Европейския съюз. И подписването на тази декларация би трябвало да значи същото като подписването на молбата за влизане - на петия ден от войната ", сподели президентът.

Володимир Зеленски напомни, че сред подаването на молба за влизане от Украйна и отговора на Европейски Съюз са минали рекордните 115 дни, през които украинският народ е показал същата единодушие в името на европейското бъдеще, както и в отбраната на нашата териториална целокупност и суверенитет. на бойното поле.

Президентът означи, че през това време са извършени огромен брой срещи, договаряния, манифестации, концерти и други събития в поддръжка на Украйна и нейното европейско бъдеще. Също по този начин бяха попълнени хиляди страници от въпросника, осъществени бяха нужните процедури.

Според Володимир Зеленски пътят на Украйна към пълноправно участие в Европейски Съюз също би трябвало да бъде бърз, а не да лишава години или десетилетия.

Президентът прикани през днешния ден всички държавни чиновници да възприемат отговорностите си като битка за нашата страна и да работят за европейския избор на Украйна, тъй като украинският народ с оръжие в ръце освен пази своята самостоятелност, само че и се бори за избор на полезности - Украйна да бъде самостоятелна страна в свободно, ново европейско семейство.

Володимир Зеленски означи, че занапред нататък в Президиума на Върховната Рада ще има знамето на Европейския съюз, което би трябвало да стане не просто знак, а задача за всички клонове на властта, с цел да не се позволяват паузи в работата и да се вземат решения, нужни за Европейският път на Украйна.

„ Трябва да подготвим страната за започване на договаряния за участие толкоз интензивно и толкоз отговорно, колкото подготвихме решението за кандидатурата “, означи той.

В последна сметка приемането на участие в Европейски Съюз не е единствено геополитика или реализация на политически желания, това са характерни неща, съответни преимущества, които са от изгода за живота на всеки човек, на всяка компания, на всяка държавна институция, означи президентът. Той напомни, че неотдавна бяха въведени транспортният безвизов режим и безвизовият режим за авиацията, беше отворен достъпът на украински артикули до европейския пазар без мита и квоти, а Украйна се причисли към енергийната мрежа на Европейския съюз. Следват митниците и цифровият „ безвизов режим “. Владимир Зеленски също прикани за ускорение на работата по „ индустриален безвизов режим “ и анулация на таксите за роуминг сред Украйна и страните от Европейски Съюз за непрекъснато.

„ Европейският път е тъкмо такива решения. Всеки от тях укрепва нашата страна, всеки от вас. Заедно те основават нови благоприятни условия за цяла Европа - с помощта на реализацията на украинския капацитет. Европа става по-силна дружно с Украйна “, сподели президентът.

Държавният глава акцентира: Украинците осъзнават, че европейската интеграция на Украйна е гаранция за всички генерации на нашия народ за свободен и проспериращ живот, учреден на най-хубавите човешки полезности. И по тази причина за всеки един от нас е чест и огромна отговорност да участваме в реализирането на европейските желания на нашата страна.

Володимир Зеленски благодари на всички европейски народи и водачи, подкрепили кандидатурата на Украйна. Отделно президентът означи водачеството на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в построяването на мощни исторически връзки сред страната ни и Европа.

Урсула фон дер Лайен, която се обърна към участниците в съвещанието на Върховната Рада в онлайн формат, съобщи: Европа ще отстоява Украйна, до момента в който е належащо, защото смелият украински народ се бори за това страната му да има ярко бъдеще.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР