Президентът на Украйна Володимир Зеленски поздрави бойците от Силите за

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски поздрави бойците от Силите за
Коментари Харесай

Зеленски поздрави бойците от Силите за териториална отбрана на страната по случай техния празник

Президентът на Украйна Володимир Зеленски поздрави бойците от Силите за териториална защита (СТО) на страната по случай техния празник, отбелязван всяка година през първата неделя от октомври. Поздравлението му бе публикувано от президентската пресслужба, съобщи Укринформ.

Зеленски посочи, че откогато е почнала подлата и пълномащабна въоръжена експанзия на Русия, хиляди жители на Украйна с разнообразни специалности и равнища на военна подготовка са се влели в редиците на СТО.

" Осъзнали цялата си отговорност пред своята страна и фамилиите си, вие се сплотихте, без съмнения и подозрения препречихте пътя на врага и дадохте отпор на съветските окупатори. Участвахте в защитата на Киев, Суми, Чернигов, Харков и други наши героични градове и села, защитихте ги в тежки боеве ", съобщи държавният водач.

От името на украинския народ той благодари на бойците от СТО за ежедневно проявявания подвиг, геройство и воля за победа, за добросъвестното осъществяване на бойния им дълг.

" Скланяме глави пред паметта на героите, дали живота си за Украйна. Винаги ще помним подвига им ", добави президентът.

Зеленски пожелава на бойците положително здраве, несломим дух в отстояването на независимостта и териториалната целокупност на Украйна и нови победи над съветските агресори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР