Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети предните позиции на украинските

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети предните позиции на украинските
Коментари Харесай

Зеленски отиде при войниците в Запорожка област

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети предните позиции на украинските военни в югоизточната Запорожка област в понеделник.

" Запорожка област. Предните позиции. Имам достойнството да бъда през днешния ден тук, дружно с нашите военни ", написа Зеленски в канала си в Телеграм.

Миналата седмица той направи изненадващи визити в Бахмут и Херсон - покрай източния фронт.

Украинското президентство заяви през днешния ден, че Зеленски е посетил командния пункт на оперативната група войски в Запорожка област, съобщи Франс прес.

Президентът благодари на всеки боец за отбраната на Украйна, на нейния суверенитет, на нейните градове и деца, отбелязва УНИАН.

" Непременно ще реализираме победа ", акцентира Зеленски. На видео, оповестено в " Телеграм ", се вижда по какъв начин президентът връчва медали на военнослужещи.

Ръководителят на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси заяви в понеделник, че се е срещнал със Зеленски в Запорожие, където се намира най-голямата атомна електроцентрала в Европа - в този момент под съветски надзор.

Двамата са имали " богат продан " за отбраната на централата и нейния личен състав, написа Гроси в туит, добавяйки, че повтаря цялостната поддръжка на МААЕ за нуклеарните уреди на Украйна.

Зеленски и Гроси посетиха Водноелектрическа централа на река Днепър, която зарежда окупираната от съветските войски Запорожка АЕЦ. Тази най-голяма атомна електроцентрала в Европа постоянно става жертва на спирания на електрозахранването, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР