Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети днес град Славянск в

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети днес град Славянск в
Коментари Харесай

Зеленски посети Донбас, поздрави армията с Деня на въоръжените сили на Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети през днешния ден град Славянск в украинския Донбас, ситуиран на към четиридесет километра от Бахмут, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция, като се позоваха на известие на президентската канцелария в обществените мрежи.

Бахмут е главната сцена на бойни дейности в района.

Във видеоматериал със Зеленски, сниман преди влизането в град Славянск, президентът приветства „ от цялото си сърце “ военните на страната си по случай празнувания през днешния ден Ден на въоръжените сили на Украйна.

Винаги започваме с това – да си спомним за нашите паднали герои, за всички тези, които дадоха живота си за Украйна, сподели Зеленски, застанал пред надписа с името на града, обагрен в националните цветове на Украйна - жълто и синьо.

Славянск е град знак, защото през 2014 година в продължение на няколко месеца той беше окупиран от проруските сепаратисти, въоръжавани от Москва, преди украинците да си го върнат.

Градът е на 45 километра от Бахмут, който съветските сили се пробват да завладеят от лятото насам с цената на обилни опустошения, само че към този момент не съумяват.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР