Президентът на Украйна Володимир Зеленски поиска днес Русия да бъде

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски поиска днес Русия да бъде
Коментари Харесай

Зеленски иска изключване на Русия от Организацията за прехрана и земеделие на ООН

Президентът на Украйна Володимир Зеленски изиска през днешния ден Русия да бъде изключена от Организацията за издръжка и земеделие на Организация на обединените нации (ФАО-FAO) на фона на обвиняванията на Киев, че Москва блокира и краде украинско зърно, съобщи Франс прес.
Не може и дума да става да се удължи участието на Русия във ФАО. Какво би било мястото на Русия в тази организация, в случай че тя е виновна за това, че най-малко 400 милиона души по света гладуват, дори над 1 милиард. Това съобщи Зеленски във видеоконферентна тирада, излъчена на министерското съвещание на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).
Не е реализирано съглашение с Турция за експорт на украинско зърно през Черно море, сподели пред медии представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс, уточнявайки, че договарянията не престават.
Турция упорства за съглашение сред Русия и Украйна по отношение на проекта за обновяване на износа на зърно от украинските пристанища, макар че вероятностите за договорка наподобяват мрачни. Всяка от двете страни упреква другата за нарушаването на световната верига за доставки.
Милиони хора може да гладуват поради блокадата, наложена от Русия на черноморските пристанища на Украйна. Това съобщи през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.
Светът е на ръба на "ужасна хранителна рецесия ", а Украйна не може да изнесе огромни количества пшеница, царевица, растителни масла и други артикули, които играят "стабилизираща роля на международния пазар ", сподели президентът в телевизионно послание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР