Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа закон, с който ще

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа закон, с който ще
Коментари Харесай

Зеленски подписа закон за конфискация на имуществото на подкрепящите войната

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа закон, с който ще се опрости процедурата за конфискация на имуществото на руснаците, наранени от глобите.

С този закон се откриват нов тип наказания под формата на събиране на имущество, принадлежащо на физически или юридически лица, както и активи, с които те могат да се разпореждат директно или индиректно, в интерес на страната.

„ Процедурата за идентифициране и конфискуване на имуществото на глобени лица, които по един или различен метод поддържат експанзията на окупаторите против Украйна, ще разреши бързо и дейно да се попълни украинския бюджет за сметка на враговете ", съобщи президентът на Украйна, представен от УНИАН.

Всъщност Върховната Рада гласоподава този закон на 21 април. Но президентът Зеленски го върна с спомагателни оферти за преразглеждане.

Както отбелязва ръководителят на Националната организация за битка с корупцията на Украйна Александър Новиков, приемането на този закон ще разреши, да вземем за пример, да се конфискуват активи, възлизащи на милиарди, принадлежащи на някогашния народен представител и кмет на Путин Виктор Медведчук.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР