Президентът на Украйна Володимир Зеленски отрече, че войната на Украйна

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски отрече, че войната на Украйна
Коментари Харесай

Зеленски призна: Конфликтът в Газа отнема вниманието от войната в Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отхвърли, че войната на Украйна с Русия е стигнала до " застой “, отхвърляйки догатките, че западните водачи лобират за мирни договаряния, написа France 24.
Разтегнатата фронтова линия сред двете враждуващи страни съвсем не се реалокира за съвсем година, като почитан украински чиновник предизвести тази седмица, че спорът е в задънена улица.
" Времето мина, хората са изтощени... Но това не е задънена улица “, e декларирал Зеленски на конференция в Киев с ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Украинският президент също по този начин е отхвърли концепцията, че западните страни оказват напън върху Киев да стартира договаряния с Русия, на фона на известията, че чиновници на Съединени американски щати и Европейски Съюз са обсъждали какво би довело до договаряния.
" Никой от нашите сътрудници не ни притиска да седнем на масата за договаряния с Русия, да приказваме с нея и да ѝ дадем нещо “, е допълнил той.
Тъй като войната към този момент е в 20-ия си месец и Украйна се бори да завоюва позиции в своята контраатака, Зеленски постоянно се среща със западни водачи в опит да отблъсне умората от спора. Зеленски е коментирал, че войната сред Израел и " Хамас " е отвлякла вниманието от Украйна и е декларирал, че това е " задачата на Русия ".
" Разбира се, ясно е, че войната в Близкия изток, този спор, лишава фокуса ", счита Зеленски.
" Вече бяхме в доста сложни обстановки, когато съвсем нямаше фокус върху Украйна “, е декларирал той, само че е добавил: " Абсолютно съм сигурен, че ще преодолеем това предизвикателство ".
Поддръжниците на Украйна, в това число Съединените щати, настояват, че са подготвени да поддържат Киев с военна и финансова поддръжка толкоз дълго, колкото е належащо, с цел да победят Русия.
Коментарите на Зеленски идват на фона на визитата на ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Киев, с цел да разиска напредъка на Украйна към присъединението към 27-членния блок.
Киев получи статут на кандидатка за Европейски Съюз няколко месеца след нахлуването на Русия предходната година, само че анализаторите предизвестиха, че е изправен пред дълъг и сложен път към участието.
Комисията на Европейски Съюз е предложила спомагателни 50 милиарда евро (92.35 милиарда лева) финансиране за Украйна до 2027 година, е съобщила фон дер Лайен.
Почти всички държави-членки на Европейски Съюз поддържат спомагателната дълготрайна помощ за Киев, като единствено Унгария и Словакия се въздържат.
Сега Комисията има време до 8 ноември да показа отчет за това какъв прогрес са постигнали Украйна и другите претенденти за участие в Европейски Съюз Молдова и Грузия преди срещата на върха на блока през декември.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР