Президентът на Украйна Володимир Зеленски отправи покана към руския лидер

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски отправи покана към руския лидер
Коментари Харесай

Украинският президент кани Путин на среща на върха през Фейсбук

Президентът на Украйна Володимир Зеленски насочи покана към съветския водач Путин да се включи в договарянията в Минск и го направи с видеообръщение, оповестено в страницата му във Facebook.

Преговорите ще бъдат във формата Украйна-Русия-САЩ-Великобритания-Германия-Франция. Сред декларираните от украинския държавен глава тематики са принадлежността на Крим и спорът в източната част на страната.

„ А в този момент аз желая да се обърна към президента на Руската федерация Владимир Путин. Трябва да поговорим? Трябва. Давайте да обсъдим чий е Крим и кой липсва в Донбас? Предлагам следната компания за диалога: аз, вие, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, министър председателят на Англия Тереза Мей, канцлерът на Германия Ангела Меркел, президентът на Франция Еманюел Макрон. Мястото – мисля, че Александър Лукашенко на драго сърце ще ни одобри в Минск. Ние не променяме и не се отхвърляме от никакви дипломатически формати, ние предлагаме да поговорим “, споделя Зеленски във видеото от страницата си в обществената мрежа.

В Кремъл дават обещание да проучат предлагането на Зеленски. „ Това е нова самодейност. Безспорно, тя ще бъде прегледана. Но аз още не мога да приказвам за някаква реакция “, е декларирал прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от организациите.

По-рано общението сред двамата президенти се ограничаваше до задочни разговори, в частност за обстановката към издаването на съветските паспорти за жителите на Донбас. Владимир Путин твърдеше, че е подготвен на разговор с Киев, в случай че Зеленски извърши предизборните си обещания. Според съветския водач връзките „ сред двата приятелски народа неизбежно ще бъдат възобновени, в случай че новото управление на страната не се прикрива зад русофобски хрумвания “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР