Президентът на Украйна Володимир Зеленски отново отрече да е имал

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски отново отрече да е имал
Коментари Харесай

Зеленски отрича договорка услуга за услуга с Тръмп

Президентът на Украйна Володимир Зеленски още веднъж отхвърли да е имал сделка " услуга за услуга " с американския си сътрудник Доналд Тръмп за приемане на военна помощ, макар увеличението на доказателствата против американския президент в процедурата по импийчмънт, провеждана от Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) във Вашингтон.

" Не съм разговарял с американския президент Тръмп в тези термини: вие ми давате това, аз ви давам това ", разяснява Зеленски в изявление за европейски медии, в това число немското списание " Шпигел ".

Украинският държавен глава акцентира, че " въобще не схваща " обвиняванията, чути по време на чуванията в Конгреса по импийчмънта, и не " желае да основава усещане, че сме просяци " в Украйна.

Скандалът се концентрира към телефонен диалог на 25 юли, в който американският държавен глава от Републиканската партия е обвинен, че оказва напън върху Украйна за започване на следствия против някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати от Демократическата партия Джо Байдън и сина му Хънтър, който е работил за украинската газова компания Burisma.

Ключовият въпрос е дали Тръмп е предложил договорка " quid pro quo " - латински израз за търсене на едно деяние в подмяна на друго - със Зеленски, като е спрял обещаната американска военна помощ за Украйна, до момента в който семейство Байдън не бъдат разследвани от украинските управляващи.

В изявлението Зеленски също по този начин е омаловажил упованията преди срещата на 9 декември в Париж, в която той ще се срещне за първи път с съветския си сътрудник Владимир Путин.

По думите му преустановяване на спора с подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна не може да бъде обсъждано, до момента в който не бъдат подхванати три предварителни стъпки.

Той настоя, че първо би трябвало да има замяна на пандизчии в границите на " рационален времеви интервал ", последван от същинско помирение и отдръпване на всички въоръжени сили, с цел да се разреши провеждането на локални избори в района.

" Ако тези три въпроса бъдат решени, тогава можем да забележим дали всеки желае да постави завършек на спора ", означи украинският президент.

В спора в Украйна, който избухна през 2014 година, откакто прозападни политици взеха властта в Киев, а Русия окупира Крим, починаха повече от 13 000 души. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР