Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви разработването на фундаментална нова

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви разработването на фундаментална нова
Коментари Харесай

Зеленски обявява нова концепция за сигурност на Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи създаването на фундаментална нова идея за сигурност на Украйна. Това е било разисквано на среща по сигурността, извършена на 8 май, оповестява УНИАН.

" Другата среща - в региона на сигурността, която организирах през днешния ден, се отнася до създаването на фундаментална нова идея за сигурност на Украйна. Ние ще дадем изчерпателни отговори на всички въпроси в региона на сигурността на страната. На законодателно равнище, на равнище на държавни решения, по съответни на практика въпроси ", сподели президентът във вечерното си видеообръщение.

По-конкретно, съгласно него, тази идея ще засегне аспекти от отбраната на границите до новите условия за сигурност за работата на учебните заведения, от инфраструктурните основи на икономическата сигурност до действителната опция да се подсигурява на хората такава отбрана от гнет, която най-напредналите страни от светът има.

" Всичко това ще бъде показано. Всичко това ще бъде изпълнено ", сподели президентът.
 Зеленски: Старото зло се завърна, този път водено от Русия
Зеленски: Старото зло се завърна, този път водено от Русия

Украинският президент означи годишнината от капитулацията на Германия през ВСВ

По-голямата част от украинците имат вяра в успеха. Това се потвърждава от данните от скорошно изследване. В същото време единствено към 4% от интервюираните са на противоположното мнение.

По-голямата част от украинците считат съветския президент Владимир Путин за актуален Хитлер. С това са изцяло съгласни 89,3% от интервюираните украинци в западната част на страната , 78,2% на изток и 72,9% на юг.

Припомняме, че на 8 май Зеленски означи годишнината от капитулацията на нацистка Германия през Втората международна война. Той разгласи, че ще официализира ден на възпоменание в Украйна на 8 май, когато други западни страни честват успеха на Европа.

В послание към нацията Зеленски съобщи, че остарялото зло се е завърнало, този път водено от съвременна Русия, преследваща същата цел като нацистите за подчиняване и заличаване. Той бе безапелационен, че руснаците няма да съумеят да реализират задачите си.

Допълнително циментирайки скъсването на Украйна със руското минало, Зеленски посочи, че е внесъл в Народното събрание законопроект, който публично прави 8 май ден на възпоменание и победа, до момента в който 9 май, денят когато Русия отбелязва деня на успеха, ще стане Ден на Европа.

Ние връщаме на нашата страна почтена история без идеологически въздействия. Именно на 8 май множеството народи по света си спомнят величието на успеха над нацистите, добави украинският държавен глава.

Днес подписах съответния декрет и всяка година от на следващия ден, 9 май, ще означаваме нашето историческо единение, единството на всички европейци, които унищожиха нацизма и ще победят рашизма, сподели още Зеленски. Единството, което приближава мира, добави той.

За Русия 9 май е едно от най-важните национални събития - възпоменание за големите жертви, дадени от Съветския съюз в успеха над нацистка Германия. Съветска Русия и Съветска Украйна претърпяха ужасяващи човешки загуби във войната.
 За Захарова Зеленски е Юда, откакто няма да празнува на 9 май Ден на успеха
За Захарова Зеленски е Юда, откакто няма да празнува на 9 май Ден на успеха

Зеленски подписа декрет на 9 май в Украйна да се празнува Деня на Европа

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова назова украинския президент " ново олицетворение на Юда ". Поводът е указа, който Зеленски разгласи, че е подписал, на 9 май в Украйна да се празнува Деня на Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР