Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви крайните срокове, след които

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви крайните срокове, след които
Коментари Харесай

Зеленски обяви крайните срокове за „спешно връщане на украинските територии

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи крайните периоди, след които териториите, които в този момент се управляват от Руската федерация, би трябвало да се върнат на Украйна.

Според изданието Politico, говорейки пред делегация на Конгреса на Съединени американски щати, той е декларирал, че Киев има намерение да си върне контрола след три до шест седмици.

Според него, в случай че това не може да стане за толкоз малко време, ще бъде доста по-трудно да се направи по-късно.

Посочва се, че думите на Зеленски са били предадени на медиите от ръководителя на комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите Адам Смит.

„ Следващите седмици са решаващи “, цитира той Зеленски.

Съединените щати считат, че към момента е допустимо връщането на Донбас под контрола на Украйна.

Според ръководителя на комитета на Щаба на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Марк Мили Русия е съумяла да реализира „ прочут тактически триумф “ в региона на Донецк, само че стратегическите и оперативните цели на Москва не са решени. Той счита, че всички военни дейности, които се водят сега в Донбас, са ориентирани към „ изтощение “.

Изданието цитира мнението на различен политик - ръководителя на Министерството на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, който разгласи решителния стадий на войната.

Според него поддръжката на Съединени американски щати за Киев в този момент играе значима роля, той се нуждае от „ технологии, муниции и огнева мощност “ за отбрана.

„ Русия счита, че може да надживее Украйна, да надживее нас “, сподели Лойд, наричайки това „ скорошна неверна преценка “ на Москва.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР