Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви броя на загиналите защитници

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви броя на загиналите защитници
Коментари Харесай

Зеленски обяви броя на загиналите защитници на страната и нарече себе си цел номер едно на врага

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи броя на починалите бранители на страната. В среднощното си изказване той се назова " цел номер едно за врага ".

137 украински бранители бяха убити в боевете в първия ден на съветската инвазия. Ранени са 316 бойци, се споделя във видеообръщение на президента Зеленски.

" Русия атакува цялата територия на нашата страна. И през днешния ден нашите бранители направиха доста. Те пазят цялата територия на Украйна и завземат още веднъж тази, която врагът съумя да окупира, както стана с летището Гостомел ", сподели Зеленски.

Той назова дейностите на Русия подли и сподели, че остава в Киев с хората.

" Семейството и децата ми също са в Украйна. Семейството ми не е изменник. Според информацията, с която разполагам, врагът ме е определил като цел номер едно. А фамилията ми като цел номер две. Те желаят да унищожат Украйна политически, като унищожат главата на страната. Имаме информация, че в Киев са влезнали диверсионни сили на съперника ", добави президентът.

Зеленски означи, че е провел десетки диалози с водачи на разнообразни страни.

" Оставаме сами в отбрана на нашата страна. Кой е подготвен да се бие за нас? Не виждам такива. Кой е подготвен да подсигурява присъединението на Украйна към НАТО? Всички се опасяват ", сподели президентът.

Зеленски подписа през днешния ден и декрет за всеобща готовност, предадоха международните организации.

Целта на мярката, която ще е в действие 90 дни във всички украински области, е противопоставяне на съветската атака против Украйна, излиза наяве от текста на указа.

Мярката се отнася както за подлежащите на наборна военна работа, по този начин и за резервистите.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР