Президентът на Украйна Володимир Зеленски обвини Русия, че е нанесла

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обвини Русия, че е нанесла
Коментари Харесай

Зеленски: Абсолютно зло, абсолютна глупост

Президентът на Украйна Володимир Зеленски упрекна Русия, че е нанесла " безусловно злокобен " ракетен удар по постройката на Двореца на културата в Лозовая, източен град в Харковска област на страната, при който бяха взети " седем жертви, в това число 11-годишно дете ", съобщи БНР.

В обява в Телеграм, представена от " Файненшъл таймс ", която включваше видео от ракетната офанзива против този град, Володимир Зеленски сподели: " Руски ракетен удар по неотдавна реновирания дом на културата. Окупаторите дефинират културата, образованието и хуманността като свои врагове. И не им икономисват ракетите или бомбите. Какво е в съзнанието на хората, които избират такива цели? Абсолютно зло, безспорна нелепост ".

Нападението е станало в петък, когато Русия реализира нов кръг от ракетни офанзиви. Освен военни цели, ракетите рутинно поразяват и инфраструктура, хранилища за гориво и цивилни здания, оповестиха украинските управляващи. По-рано в петък Зеленски благодари на 42 страни за поддръжката на Украйна в правосъдния иск против Русия за десетки хипотетични зверства, осъществени по време на нейната инвазия в страната. " 42 страни заеха страната на Украйна по делото против Русия в Международния съд и имат намерение да се причислят към процедурата ", написа той в Туитър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР