Президентът на Украйна Володимир Зеленски обсъди в неделя в телефонен

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обсъди в неделя в телефонен
Коментари Харесай

Байдън и Зеленски обсъдиха въоръжението на Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разиска в неделя в телефонен диалог с американския си сътрудник Джоузеф Байдън по-нататъшното съдействие в региона на защитата с акцент върху далекобойните оръжия.

Това заяви Зеленски в Telegram, представен от " Укринформ ".

" Разговарях с президента на Съединените щати Джоузеф Байдън. Позитивен и въодушевяващ диалог. Обсъдихме хода на военните дейности и процесите, протичащи в Русия. Светът би трябвало да окаже напън върху Русия, до момента в който интернационалният ред не бъде възобновен ", написа Зеленски.

Държавният глава благодари на президента Байдън за нестихващата поддръжка на Украйна, изключително за зенитно-ракетните системи " Пейтриът ".

Президентът на Украйна акцентира значимостта на по-нататъшното увеличение на опциите на страната за отбрана на небето. В тази връзка Зеленски благодари на Байдън за поддръжката на обединението за бойни самолети.

" Благодарен съм за готовността на Съединените щати и американския народ да застанат един до друг с Украйна до цялостното освобождение на всички наши територии в границите на интернационално приетите граници ", означи Зеленски.

Зеленски и Байдън също координираха позициите си в навечерието на срещата на върха на НАТО във Вилнюс и разискаха по-нататъшната работа по използването на Формулата за мир на Украйна и подготовката за срещата на върха за световния мир.

Съединените щати считат, че доставката на касетъчни муниции ще помогне на Украйна, писа преди дни " Ройтерс ", базирайки се на заместник-помощник-министъра на защитата на Съединени американски щати за Русия, Украйна и Евразия Лора Купър.

Според организацията Киев преди този момент е призовавал членове на Конгреса да окажат напън върху администрацията на президента Джо Байдън, с цел да утвърди изпращането на усъвършенствани двуетапни стандартни муниции (DPICM) в Украйна.
 Съединени американски щати мислят за касетъчни муниции за Украйна
Съединени американски щати мислят за касетъчни муниции за Украйна

В мощ са ограничавания на Конгреса на Съединени американски щати за даването им

Касетъчните муниции, неразрешени допълнително от 120 страни по света, нормално освобождават огромни количества дребни избухливи суббоеприпаси, които се популяризират в необятен регион и могат да убият цивилни.

" Нашите военни специалисти потвърдиха, че DPICM ще бъдат изключително потребни против окопи на бойното поле ", сподели Купър.

Няма прогрес във връзка с доставките, сподели тя, заради съществуващите ограничавания на Конгреса за даване на DPICM и опасения по отношение на позицията на съдружниците, добави тя.

Противниците на потреблението на касетъчните муниции предизвестяват, че заради огромната си зона на поразяване те могат да осакатят и убият цивилни, а снарядите, които не експлодират, са рискови дълги години след края на спора.
 Съединени американски щати дават 1,3 милиарда $ за възобновяване на Украйна
Съединени американски щати дават 1,3 милиарда $ за възобновяване на Украйна

Средствата са за реорганизация на енергийната мрежа и рационализация на сериозна инфраструктура
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР