Президентът на Украйна Володимир Зеленски настоя вчера Швейцария да предприеме

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски настоя вчера Швейцария да предприеме
Коментари Харесай

Зеленски настоява Швейцария да предприеме мерки срещу руските олигарси


Президентът на Украйна Володимир Зеленски настоя през вчерашния ден Швейцария да предприеме ограничения против съветски олигарси, които по думите му оказват помощ за воденето на война против неговата страна, пребивавайки в „ красивите швейцарски градчета “, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2869
В аудиопослание до хиляди хора, участвали на протест против войната в Берн, Зеленски благодари на Швейцария за поддръжката й откогато Русия стартира нашествието си в Украйна, само че се изрече изрично и за швейцарския финансов бранш.

„ Вашите банки са мястото, където са парите на хората, които започнаха тази война. Това е мъчително. Ако сметките им бъдат замразени, това също ще е битка против злото. И това е битка и вие можете да го извършите “, сподели Зеленски.

„ Украинците виждат какво е, когато градовете им са разрушавани. Те са разрушавани по заповедите на хора, които живеят в европейски, красиви швейцарски градове, които се радват на собствеността си във вашите градове. Ще е в действителност добре да ги лишите от тези привилегии “.

Неутрална Швейцария, която не е член на Европейския съюз, напълно поддържа глобите на общността против съветски физически и юридически лица, като даде и разпоредби за заледяване на активи в швейцарски банки.

По данни на швейцарската асоциация на финансовата индустрия, в швейцарски банки има до 213 милиарда $ съветски пари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР