Президентът на Украйна Володимир Зеленски коментира решението на ЕС за

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски коментира решението на ЕС за
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Таван от $60 за барел е удобна цена за бюджета на терористична Русия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разяснява решението на Европейски Съюз за таван на цената на съветския нефт от $60 на барел. Той акцентира, че приемането на таван върху съветския недопечен нефт, превозен по море, в размер на 60 $ за барел не е съществено решение.
 
" Не може да бъде наречено съществено решението да се дефинира подобен таван върху съветските цени, който е изцяло комфортен за бюджета на терористичната страна ", съобщи той.
 
И добави: " Русия към този момент нанесе колосални вреди на всички страни със съзнателната дестабилизация на пазара на енергоресурси.И светът към момента не може да добие кураж и да се заеме с енергийното разоръжаване (на Москва, бел. ред.). Това е слаба позиция ", възмутено разяснява украинският президент. 
 
Цената на барел съветски недопечен нефт се върти към $65 за барел, което е малко над европейския таван, което приказва за лимитирано деяние на мярката в кратковременен проект. Киев оферираше да се вкара таван на равнище двойно по-ниско като цена на съветския недопечен нефт.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР