Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза вчера, че се надява

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза вчера, че се надява
Коментари Харесай

Зеленски очаква Тръс да осуети разрушителните усилия на Русия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели през вчерашния ден, че се надява новата министър-председатека на Англия Лиз Тръс да помогне на страната му " да осуети разрушителните старания "  на Русия, съобщи Франс прес.

Вярвам, че дружно ще можем да създадем доста повече, с цел да защитим нашите нации и да осуетим всички разрушителни старания на Русия, съобщи Зеленски по време на снощното си видеообръщение, публикувано в обществените мрежи.

Основното е да запазим нашето единение, което безусловно ще стане, добави президентът. Като сподели, че се радва на бъдещото съдействие с Тръс, чиято страна е един от основните поддръжници на Киев в Европа, Зеленски уточни, че тя постоянно е била от светлата страна на европейската политика.

Предшественикът на Тръс на поста английски министър председател Борис Джонсън беше изключително високо скъп в Киев поради мощната си поддръжка против Русия.

От началото на нашествието Джонсън три пъти посети Киев, последния път - на 24 август, във връзка Деня на независимостта на Украйна. Тогава му беше връчен медал на свободата – най-високото украинско отличие, което може да бъде присъдено на чужденец.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР