Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза в интервю за японското

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза в интервю за японското
Коментари Харесай

Зеленски: На Украйна не ѝ достигат оръжия и боеприпаси за настъпление

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели в изявление за японското издание Yomiuri Shimbun, че пролетното контранастъпление на въоръжените сили на Украйна се отсрочва, защото Украйна няма оръжия и муниции.

 

Според украинския водач офанзивата е била планувана за пролетта, само че в този момент на въоръжените сили на Украйна им липсват по-специално муниции и бойни самолети.

 

Очаква се предоставените от Германия и други страни танкове да стигнат до фронта през април, написа японското издание. Зеленски приказва за желанието си да ги употребява, с цел да пробие съветската отбранителна линия: " Имаме потребност от танкове, с цел да деокупираме Украйна ".

 

Ситуацията с боеприпасите във въоръжените сили на Украйна обаче е доста тежка, споделя президентът на Украйна. Според него съветските военни всекидневно изстрелват към три пъти повече муниции от въоръжените сили на Украйна, " а ние чакаме муниции от страните-партньори ".

 

Без снаряди и ракети е невероятно да стартираме атака, сподели той: " Все още не можем да стартираме атака. Без танкове, артилерия и HIMARS не можем да изпратим нашите смели бойци на фронта. "

 

В събота главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни съобщи, че комплицираната конюнктура в Бахмутското направление, което остава едно от най-горещите на фронта, е нормализирана с " титанични старания ".

 

Това се удостоверява от английското разузнаване. Руското нахлуване към Бахмут на практика е спряло - и това, евентуално, преди всичко демонстрира крайното безсилие на съветските сили, съгласно военното разузнаване на английското министерство на защитата.

 

Миналата седмица 17 европейски страни и Норвегия се съгласиха да усилят производството на муниции за Украйна, като дадоха обещание да й обезпечат един милион снаряда през идната година.

 

Допълнително в събота полският производител на муниции Dezamet разгласи, че ще усили доста производството като част от оповестения от Европейския съюз проект за доставка на Украйна.

 

Въпреки това, всички тези проекти надали ще трансформират обстановката в близко бъдеще - Украйна се нуждае от муниции от към този момент наличните ресурси на западните армии, защото производството на нови снаряди ще отнеме доста време.

 

Недостигът на муниции се трансформира в проблем във войната в Украйна месеци след началото й. " Глад за снаряди " в този момент изпитват и двете страни в спора.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР