Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза в интервю за германския

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза в интервю за германския
Коментари Харесай

Зеленски се оплака: Евролидер ми поиска доказателства за Буча

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели в изявление за немския вестникBild, че един от водещите европейски политици го е помолил да даде доказателства, че събитията в Буча не са инсценирани от Киев.

„ Покажете ни доказателства, че това не е режисура “, сподели той пред изданието. На въпрос дали политикът е водач на страна в Европа, Зеленски отговори утвърдително, само че не уточни съответно име, съобщи блиц.бг.


Миналата седмица украинските медии разпространиха фотоси и видеозаписи на телата на починалите, за които се твърди, че са били снимани в Буча, откакто градът е бил зарязан от съветските войски. Москва изрично отхвърля обвиняванията.

Зеленски също по този начин упрекна Германия, че е една от страните, поради които глобите против Русия се бавят и не са по-жестоки. „ Някои страни, Германия е една от тях, са срещу ембаргото за петрол и газ.

Радвам се, че 5-ият пакет ( от глобите на ЕС) включва ембаргото за въглища и дърва “, сподели той. Украинският президент счита и че Берлин съществено се въздържа от военна поддръжка за страната му.

„ Германия не ни поддържа с оръжие. Германия намерено сподели, че няма да бъдем член на НАТО. Но в случай че сме почтени, реториката на Германия се промени. Германия е консервативна и студена, само че все пак има развиване “, споделя Зеленски.

Зеленски към този момент неведнъж е призовавал съветският президент Владимир Путин за договаряния на четири очи. В изявлението си за Bild, той още веднъж прикани за среща с съветския водач.

„ Днес Украйна няма различен избор, с изключение на да седне на масата за договаряния. Русия никой няма силата да спре тази война. Само той (Путин) взема решение по кое време ще завърши тази война ", сподели той.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР